PlayStation 4 kötü niyetli bir mesaj ile çökebiliyor

PlayStation 4 kullanıcılarının Reddit'te paylaştıkları bilgilere göre PlayStation 4'e gönderilen bir mesaj ile oyun konsolunun çökmesi sağlanabiliyor.
PlayStation 4 kötü niyetli bir mesaj ile çökebiliyor

Günümüzün en popüler oyun konsollarının başında yer alan PlayStation 4, bir güvenlik açığı ile karşımızda. Bazı PlayStation 4 kullanıcılarının Reddit'te paylaştıkları bilgilere göre PlayStation 4'e gönderilen bir mesaj ile oyun konsolunun çökmesi sağlanabiliyor.

Fabrika ayarlarına dönmeniz gerekebilir

Bilindiği üzere PlayStation 4'ün içinde PSN yani PlayStation Network isimli mesajlaşmaya da olanak tanıyan bir servis bulunuyor. Online oyun kullanıcıları bu servis aracılığı ile rakiplerine veya platformdaki arkadaşlarına mesaj atabiliyorlar. PSN aracılığı ile atılan kötü niyetli mesajlar ile PlayStation 4 çökebiliyor.

Pek çok kullanıcı mesajın atılmasından sonra çöken PlayStation 4 oyun konsollarını fabrika ayarlarına sıfırlayarak kurtardıklarını da belirtti. Paylaşılan bilgilere göre çökmeye sebep olan sorun, tıpkı iOS ve Android platformlarındaki gibi okunamayan karakterler nedeniyle oluşuyor.

Tabii ki Sony'nin PlayStation 4'teki çökme sorunu için bir yazılım güncellemesi yayınlayacağını da belirtelim. Söz konusu mesajdan kaçınmak için alınan mesajı PlayStation 4'ten açmak yerine PlayStation'ın iOS veya Android uygulamasından silebilirsiniz.

Sorun ile karşılaşan bazı kullanıcılar eğer PlayStation 4 cihazı açılmadan mesajı mobil uygulamalar aracılığı ile silebilirseniz çökme sorunundan etkinlenmeyeceğinizi belirtti. Dilerseniz PlayStation Messages uygulamasını Android için buradan, iOS için ise buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.