Meyve ve sebzelerin bilgilerini kontrol etmenizi sağlayan uygulama: Hal Kayıt Sistemi

Sebze ve meyvelerin tedarik süreçlerini öğrenebildiğimiz Hal Kayıt Sistemi'nin mobil uygulaması tüketiciler için aktif edildi.
Meyve ve sebzelerin bilgilerini kontrol etmenizi sağlayan uygulama: Hal Kayıt Sistemi

İthal ürünlerin günden güne artmaya başlamasıyla tüketiciler, mutfağına giren ürünlerin nereden geldiğini her zamankinden daha çok merak ediyor.

Bir süre önce hayata geçirilen "5957 sayılı Sebze ve Meyveler ile Yeterli Arz ve Talep Derinliği Bulunan Diğer Malların Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanuna" istinaden sebze ve meyve ticaretinde bildirim modeline göre, sebze ve meyve ticaretine ilişkin güncel veri tabanının oluşturulması ve söz konusu ticaretin elektronik ortamda, daha kolay bir şekilde takip edilmesi amaçlanıyor.

Şu anda bir süpermarkete gidip meyve ve sebze bölümünde gezdiğiniz zaman etiketlerin yanında QR kodların bulunduğuna da muhakkak dikkat etmişsinizdir. Hal Kayıt Sistemi'nin geçtiğimiz günlerde tanıtılan HKS mobil uygulaması ile bu QR kodları tarayarak ürünle ilgili üretici, üretim tarihi ve yeri, üreticiden tüketiciye ulaşana kadar alış, satış birim fiyatları gibi her türlü bilgiyi mobil cihazlardan görebilmek mümkün olacak.

Kısacası tüketiciler, sebze ve meyve odağında kendi denetimini kendileri yapmış olacaklar. HKS mobil uygulamasında yer alan bilgiler sayesinde, eğer ürünlerde fahiş bir fiyat artışı varsa onun da tespit edilebileceğini söyleyebiliriz. Tüketiciler tarafından sorgulama işleminin sadece mobil uygulamayla değil, "www.hal.gov.tr" web adresi üzerinden ya da "444 0 425" numaralı HKS Çağrı Merkezi yapılabileceğini de belirtelim.

Ürün künyesi ve mobil uygulama sisteminin, diğer tarım ürünleri ve başta pazar yerleri olmak üzere tüm perakende satış noktalarında kısa bir zaman sonra yaygınlaştırılacağı da yetkililerden gelen bilgiler arasında yer alıyor.

HKS Mobil uygulamasını iOS cihazlarınız için App Store'dan, Android cihazlarınız için Google Play Store'dan indirebilirsiniz.

Görsel Kaynak: Deposit Photos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.