Messenger'da artık göndermekten vazgeçtiğiniz mesajları silebileceksiniz

Facebook'un sohbet uygulaması Messenger'a istenmeyen mesajları silme özelliği geliyor.
Messenger'da artık göndermekten vazgeçtiğiniz mesajları silebileceksiniz

Herhangi birine WhatsApp üzerinden mesaj gönderip daha sonra gönderdiklerinizden vazgeçerseniz, bahsi geçen mesajı karşı taraf görmeden silebiliyorsunuz. Aynı özellik, Facebook'un sohbet platformu Messenger için de yakında aktif edilecek.

Nisan ayında, Mark Zuckerberg'den mesaj alan bazı kullanıcılar, Zuckerberg'in gönderdiği bazı mesajların sohbetten silindiğini bildirmişlerdi ve o dönem için kullanıcılar buna bir anlam verememişti. Hatta birçok kişi Facebook'un yeni bir gizlilik problemiyle karşı karşıya olduğunu düşünmüştü. Fakat yeni gelen habere baktığımızda, bu özelliğin bir süredir Facebook yetkilileri tarafından denendiğini söylemek mümkün duruyor.

Bu haberden sonra Facebook, bu özelliği daha geniş ölçekte kullanıma açacağını, ancak bugüne kadar herhangi bir gelişme kaydedilmediğini söyledi. Facebook Messenger kullanıcısının ekran görüntüleri, uygulamadaki "unsend", yani "mesajı gönderme" özelliğinin bazı kullanıcılar için aktif edildiğini kanıtlar nitelikte.

Özellik, şu anda bir prototip halinde olduğu için yalnızca kişinin kendi gelen kutusundaki mesajları silebilmesine olanak sağlıyor. Yani silinen mesajlar, hala alıcıların gelen kutusunda aktif olarak bulunuyor. Ancak bu Unsend özelliği prototipiyle, bir iletinin her iki tarafındaki bir mesajı kaldırmak mümkün olacak. Kodlar incelendiği zaman mevcut prototipte bir “zaman sınırı” olduğunu söyleyebiliriz. Bu da kullanıcıların bir mesajı gönderdikten sonra o mesajı silmek için belirli bir süreye sahip olacağı anlamına geliyor.

Facebook'un yeni özelliği, istenmeyen mesajların geri alınmasına olanak sağladığı için uygulamada geçirilen zamanı da şimdiki haline kıyasla daha çok artıracaktır diyebiliriz.

Görsel Kaynak: Deposit Photos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.