Walmart ve PayPal'dan kasaları ATM haline getirecek önemli stratejik iş birliği

Walmart ve PayPal arasında yapılan stratejik iş birliği ile bundan böyle PayPal Cash kullanıcıları Walmart kasalarını birer ATM olarak kullanabilecek. Walmart müşterileri, kasalardan PayPal hesaplarına nakit para yükleyebilecek ya da nakit çekebilecek.
Walmart ve PayPal'dan kasaları ATM haline getirecek önemli stratejik iş birliği

ABD'nin dev market zinciri Walmart ile PayPal arasında yapılan yeni anlaşmayla birlikte her iki marka da ortak müşterileri için önemli bir hizmet geliştirdi. Yapılan entegrasyonla birlikte, PayPal kullanıcıları ABD genelindeki tüm Walmart kasalarından kendi PayPal hesaplarına anında para yatırabilecek ya da para çekebilecek.

Dijital cüzdan PayPal'ın hiçbir ATM altyapısı olmamasına rağmen bu işlem için mobil uygulama aracılığıyla Walmart kasalarını kullanacak olması, PayPal'ı şimdiden binlerce noktada işlem yapabilir hale getirdi. PayPal müşterilerinin PayPal hesaplarına nakit olarak para yatırabilmesi ya da çekebilmesi oldukça kolay hale getirildi.

Arkasında dev bir teknoloji yatırımının olduğunu tahmin etmenin güç olmadığı anlaşmayla, PayPal müşterileri telefonları üzerinden Walmart kasiyerlerine talepte bulunuyor. Sonrasında ise nakit çekim ya da alım işlemi gerçekleştirerek, işin operasyonu kasiyer tarafından yürütülüyor. Her işlem başına masrafın ise 3 dolar olarak olduğunu da belirtelim, bu da pek çok kişiye yüksek bir ücret olarak gelecektir ve düşük hacimli işlemlerden kaçınmak için yapılmış bir hamle olarak algılanabilir.

PayPal hesabıyla Walmart kasasından nasıl nakit para çekilir?

Walmart çok geniş altyapısı sayesinde PayPal kullanıcıları için önemli bir adres olabilir. Özellikle acil ihtiyaçlarda ortaya çıkan bir seçenek olarak dikkat çekecek. PayPal'ın CEO'su ve başkanı Dan Schulman, konuyla ilgili yaptığı açıklamada iki şirketin ortak müşteriler için ürünler geliştirme çabalarının ilki olduğunu dile getirdi. Walmart'ın üst düzey yetkilisi Daniel Eckert ise yaptığı açıklamada, Amerikalıların yüzde 90'ının bir Walmart mağazasına ortalam 10 mil mesafede oturduklarını dile getirerek, PayPal'a kattıkları fiziksel nokta ağının büyüklüğüne işaret etti.

PayPal hesabına para yatırabilme fonksiyonu tüm Walmart mağazalarında an itibariyle aktif durumda. PayPal hesabından para çekme özelliği ise Walmart'ın ABD'deki tüm mağazalarda Kasım'ın başı itibariyle kullanılabilir durumda olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.