Boston Dynamics, Atlas robotunun yeni videosunu paylaştı

Boston Dynamics, Atlas robotunun yeni videosunu paylaştı

2018 yılı boyunca robot köpeği olan SpotMini ile ilgili paylaştığı videolar ile adından söz ettiren Boston Dynamics, yeni bir video ile karşımızda. Paylaştığı yeni videonun başrolünde ise SpotMini değil Boston Dynamics'in insansı robotu olan Atlas modeli yer alıyor.

Bilim kurgu filminden bir sahne değil

Videoda Atlas robotunun parkurdaki performansı gözler önüne serilmiş durumda. Neredeyse bir bilim kurgu filminin sahnelerine benzeyen video kimileri için oldukça korkutucu olabilir. Yaklaşık 6 yıl önce ilk videoları ortaya çıkan Atlas, zaman içinde oldukça gelişme kaydetmiş gibi görünüyor.

Videonun başında bir kütüğün üzerinden atlayan Atlas, sonrasında ise her biri 40 cm yüksekliğinde olan engelleri tek adımda atlayarak videoyu tamamlıyor. Videonun korkutucu olan kısmı ise oldukça ağır olan bir robotun 40 cm yüksekliğindeki engelleri havada süzülürcesine geçebiliyor olması.

Hatırlatmak gerekirse Boston Dynamics'in robot köpeği olan SpotMini, 2017 yılının Kasım ayında yeni versiyonu ile karşımıza çıkmıştı. Önemli bir tasarım değişikliği yaşayan SpotMini, kapı açma ve koşma gibi özelliklere de sahip durumda.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.