James Murdoch, Tesla'nın yeni Yönetim Kurulu Başkanı olabilir

James Murdoch, Tesla'nın yeni Yönetim Kurulu Başkanı olabilir

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Elon Musk'ın dava edilmesi ile şirket repütasyonunu ciddi anlamda kaybetmişti. Bazı hamleler neticesinde Elon Musk, milyonlarca dolar cezaya çarptırılmış ve Yönetim Kurulu Başkanlığından istifa ettirilmişti. Her ne kadar başkanlığı bıraksa da, Elon Musk'ın halen CEO'luk görevi yürüteceği yani şirketten atılması gibi bir durum söz konusu olmadığı kısa zamanda ortaya çıktı.

Tesla'nın yönetim kurulu başkanlığı koltuğunun boşalmasının ardından ise başlayan yeni tartışma bir sonraki başkanın kim olacağı yönünde ilerledi.

James Murdoch kimdir?

James Murdoch, başkanlığın en güçlü adayı olarak gösterilirken, kendisi hali hazırda Tesla'nın yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyor. Yani bu anlamda daha önce Elon Musk ile de çalışma tecrübesine sahip bir isim.

Hali hazırda, 21st Century Fox'un CEO koltuğunda oturan Murdoch, ABD'li medya patronu Rupert Murdoch'un oğlu olarak dikkat çekiyor. Tesla'daki yönetim kurulu üyeliği görevinde herhangi bir yönetici direktörlük rol üstlenmeyen Murdoch'un, yönetim kurulu başkanı olduktan sonra da şirketin operasyonel işlerine karışmaması ve böylece CEO Elon Musk ile sorunsuz çalışabileceği ihtimali beliriyor.

Bu adımla birlikte yönetimsel bir kriz çıkmadan, olay hissedarların lehine olacak şekilde kapanacak ve Murdoch, Tesla'nın yönetim kurulu başkanı olarak görevine başlayacak gibi gözüküyor. Elon Musk'ın istifasının ardından yeni yönetim kurulu başkanının seçilmesi için 45 günlük süre ise başlamış durumda.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.