Facebook'un reklam veren işletmelere sunduğu yeni ürünler

Facebook'un reklam veren işletmelere sunduğu yeni ürünler

Ajanslar, teknoloji şirketleri ve danışmanlık firmaları dahil olmak üzere yüzlerce Facebook ortağının bir araya geldiği Küresel Ortaklar Zirvesi’nde, yeni işletme araçları tanıtıldı. Facebook bu yeni araçlarla ortaklarının işletmelerine destek olmayı hedefliyor.

Zirvede görsel odaklı Creative Compass aracını tanıtan şirket, ortaklık ekosistemini genişleterek yeni uzman ve ajansları da kapsamayı planlıyor.

Önce “Creative Compass” aracından biraz bahsedelim. Reklam sürecinde görsellerin etkililiğini ölçmenin oldukça zor olduğunu fark eden Facebook, ortaklarının reklam görsellerinin etkilerini ölçmelerin için Creative Compass’i ortaya çıkardı. Bu yeni araç sayesinde Facebook ortakları, işletmelere hedef kitlelerinin reklamlarını gördükten sonra harekete geçme olasılıklarını daha iyi anlatabilecek. Şu an için kısıtlı sayıda ortakla test edilen bu araç  2019’da tüm Facebook ortaklarına açılacak.

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi Facebook, ortaklık ekosistemini yeni uzmanları ve ajansları kapsayacak şekilde genişletmek istiyor. Bu anlamda pazarlama danışmanlarını bünyesine katmaya karar veren şirket,  daha küçük ajansları da ortaklık ekosistemine dahil edecek.

Görünen o ki Facebook ajanslar dışında, işletmelerin büyümelerine yardımcı olan başka uzmanlar olduğunun da farkında.  Bu nedenle şirket, hem teknoloji uygulama hizmetlerine oluşan talebi karşılamak  hem de reklamverenleri kıdemli uzmanlarla bir araya getirmek adına Facebook Pazarlama Danışmanları isimdeki yeni programını duyurdu. Şu anda test aşamasında olan bu program Kuzey Amerika, İngiltere, Fransa ve Almanya bölgelerinden danışmanlarını duyurdu. Bu noktada Facebook'un şu anda  tüm uzman başvurularını beklediğini belirtmekte fayda var.

Son olarak Facebook'un, Pazarlama Danışmanı programının yanı sıra küçük ajansları da bu ekosisteme dahil etmek üzere harekete geçtiğini belirtelim.  Özellikle daha önce Facebook Pazarlama Ortağı (Facebook Marketing Partners-FMP) olmak için şirket tarafından uygun görülmeyen küçük ajanslar, artık ortaklık ekosistemine dahil olabilecek.

Şirket bu kapsamda birkaç farklı ajansla birlikte, Facebook PRO adını verdiği pilot bir program üzerinde çalışıyor. Şirket, bu program sayesinde küçük ve orta ölçekli reklamverenleri, pazarlama ihtiyaçlarına cevap verecek hizmet sağlayıcılarıyla bir araya getiriyor. Yine de bir an önce Facebook Pazarlama Ortakları arasında yer almak isteyen küçük ajanslara,  Facebook PRO ile tanışmalarının 2019'da gerçekleşeceğini söyleyelim.

Görünen o ki; bir süre önce hem reklam gelirlerinde hem de kullanıcı tabanında yaşadığı gerilemeyle gündeme gelen Facebook, pazarlama ortaklarının kapsamını genişleterek yeni işletmelere de kapılarını aralamak istiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.