Sony, PlayStation kullanıcılarının PSN isimlerini değiştirmelerine izin verecek

Sony, PlayStation kullanıcılarının PSN isimlerini değiştirmelerine izin verecek

PlayStation kullanıcıları uzun yıllardır PSN isimlerinin değiştirilebilir hale gelmesi için Sony'e baskı uyguluyorlardı. Hatırlatmak gerekirse PlayStation kullanıcılarının kullandığı bir servis olarak karşımıza çıkan ve online oyuncuları bir araya getiren PSN yani PlayStation Network'te bir isim aldığınızda Sony, bu ismi değiştirmenize izin vermiyordu.

Beta süreci Kasım ayında başlıyor

Yıllar süren şikayetlerin sonucunda kararını değiştiren Sony, PlayStation kullanıcılarının PSN isimlerini değiştirmelerine izin vereceğini açıkladı. 2019 yılının ilk aylarında tüm PlayStation sahipleri için kullanıma sunulacak olan PSN Online ID değişikliği özelliği, önümüzdeki Kasım ayında ise beta sürecine başlayacak.

Beta programının sadece PlayStation Preview Program ve daha önce PlayStation 4 yazılım beta programına katılanlar arasından seçilmiş kullanıcılara özel olacağını da ekleyelim. Beta program boyunca kullanıcılar, istedikleri kadar Online ID değiştirme imkanına sahip olacaklar.

PSN Online ID değişikliği yapan kullanıcıların diledikleri takdirde arkadaşları görebilsin diye eski ID’lerini de yenisiyle birlikte görünür yapabileceklerini de belirtelim. Konu ile ilgili açıklanan detaylara göre 1 Nisan 2018’den sonra piyasaya çıkan oyunların Online ID değişikliğini tamamen destekleyeceğini, 1 Nisan 2018 öncesi piyasaya çıkan oyunların ise çoğunun bu özelliği destekleyeceğini fakat oyuncuların zaman zaman bazı problemlerle ve hatalarla karşılaşabileceği de belirtildi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.