Google'ın akıllı asistanı Google Home Hub tanıtıldı

Google, "Made by Google" etkinliğinde, birçok yeni ürününün lansmanını da gerçekleştirdi. Yeni tanıtılan ürünler arasında Google'ın akıllı hoparlörü Google Home Hub da yer alıyor.
Google'ın akıllı asistanı Google Home Hub tanıtıldı

Google, dün gerçekleştirdiği "Made by Google" etkinliğinde, birçok yeni ürününün lansmanını da gerçekleştirdi. Yeni tanıtılan ürünler arasında Google'ın akıllı hoparlörü Google Home Hub da yer alıyor.

Google Home Hub, 7 inç ekrana sahip olacak şekilde tasarlanmış. Google Home Hub'ı dokunmadan, sadece sesle kontrol etmek ise Google Assistant ile mümkün olacak. Gri, pastel mavi, pembe ve siyah renk alternatiflerine sahip olan Google Home Hub, Google’ın üzerinde ekran yer alan ilk akıllı ev cihazı. Cihazın sağ tarafında bir ses tuşu yer alıyor, üstünde ise mikrofonu devre dışı bırakan bir düğme bulunuyor. Mikrofonun açık olduğu durumlarda cihaz, tıpkı Amazon'un Alexa'sında olduğu gibi “Hey, Google“, “OK, Google” gibi komutlar ile çalışıyor.

Google uygulamalarıyla faaliyet gösteren cihazda Google Fotoğraflar, Haritalar, YouTube gibi uygulamalar yüklü şekilde bulunuyor. Cihazda bulunan Downtime modu sayesinde cihazı Home View özelliği sayesinde cihazla ilişkilendirilmiş kapı, güvenlik kamerası gibi diğer akıllı cihazlar direkt olarak Google Home Hub’dan görüntülenebiliyor.

Google Fotoğraflar, Google Home Hub için Live Albums adlı yeni bir uygulamayı aktif etti. Cihazı kullanarak, Live Albums'e eklemek istediğiniz kişilerin isimlerini söyleyerek o kişileri albüme ekleyebiliyorsunuz. Google Home Hub'ın Ambient EQ özelliği ise ekran parlaklığını ortama göre ayarlıyor. Cihaz üzerinde herhangi bir kamera olmadığı için sadece sesli aramalar cevaplanabiliyor. Fakat Google bunun bir eksiklik olmadığını, kişilerin özel hayatlarına müdahale etmek istemedikleri için böyle bir hamle yaptıklarını açıklıyor. Cihazda bulunan Wi-Fi sürümü 802.11b/g/n/ac ve 2,4 GHz – 5 GHz aralıklarına sahip olacak şekilde tasarlanmış.

Şu anda ön siparişi açılan Google Home Hub'ı Google Store'dan 149 dolara satın almak mümkün. 22 Ekim'de Amerika, İngiltere ve Avustralya’da satışı başlayacak olan cihazla birlikte altı aylık YouTube Premium üyeliğinin hediye edildiğini de belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.