Google Pixel 3, Pixel 3 XL ve Pixel Slate modelleri tanıtıldı

Dün New York'ta bir etkinlik düzenleyen Google, yeni donanım ürünlerini tanıttı.
Google Pixel 3, Pixel 3 XL ve Pixel Slate modelleri tanıtıldı

Dün New York'ta bir etkinlik düzenleyen Google, yeni ürünlerini gözler önüne serdi. Google'ın tanıttığı donanım ürünleri arasında Google Pixel 3, Pixel 3 XL ve Pixel Slate modelleri yer alıyor. Google'ın akıllı telefon ailesi olan Pixel serisinin yeni versiyonu olan Pixel 3, ailenin küçük üyesi olarak karşımıza çıkıyor.

Google Pixel 3 ve Pixel 3 XL modelleri tasarım anlamında büyük farklılıklara sahip olsalar da, donanım ve yazılım anlamında neredeyse tamamen aynı özelliklere sahip. Her iki model de gücünü Qualcomm'un Snapdragon 845 işlemcisinden alırken, 4 GB RAM ve 64 - 128 GB dahili depolama seçeneklerine sahipler.

https://youtu.be/vKSA_idPZkc

Corning Gorilla Glass 5 ile korunan yeni Pixel modelleri sahip oldukları IP68 sertifikası sayesinde suya ve toza karşı da dayanıklı konumdalar. Her iki Pixel modeli de arkada f/1.8 diyafram açıklığına sahip 12,2 megapiksellik kamera kullanıyor. Önde ise f/1.8 ve f/2.2 diyafram açıklıklarına sahip iki adet 8 megapiksellik kamera tercih edilmiş.

Gelelim Pixel 3 ve Pixel 3 XL modellerinin farklılıklarına. Pixel 3 XL modeli 6,3 inçlik çentikli bir ekran ile gelirken, Pixel 3 modeli ise 5,5 inçlik çentik olmayan bir ekrana sahip durumda Pixel 3 modeli 1080 x 2160 piksel çözünürlüğündeyken Pixel 3 XL modelinin çözünürlüğü ise 1440 x 2960 piksel.

Her iki modelin de hızlı şarj ve kablosuz şarj teknolojilerini desteklediğini de ekleyelim. Pixel 3 modeli 2915, Pixel 3 XL modeli ise 3430 mAh büyüklüğünde bataryalar ile geliyor. Her iki modelin de 3 farklı renk seçeneğine sahip olduklarını da belirtelim. Son olarak yeni Pixel ailesinin fiyatlarından bahsedecek olursak, Pixel 3 modeli 800, Pixel 3 XL modeli ise 900 dolardan başlayan fiyat etiketleri ile satışa sunulacaklar.

Android uygulamaları destekliyorum

Gelelim dün tanıtılan bir başka donanım ürünü olan Pixel Slate modeline. Google'ın yeni tableti olarak karşımıza çıkan Pixel Slate, yenilenen Chrome OS işletim sistemini kullanıyor. 12,3 inç büyüklüğünde LCD bir ekran ile gelen Pixel Slate'in ekran çözünürlüğü ise 3000 x 2000 piksel.

Dokunmatik ekran özelliğine de sahip olan Pixel Slate, Chrome OS sayesinde Android uygulamaları da destekliyor. Intel Celeron, 8. nesil Intel Core m3, 8. nesil Intel Core İ5 ve 8. nesil Intel Core İ7 olmak üzere 4 farklı işlemci seçeneği sunan Pixel Slate, 4, 8 ve 16 GB olmak üzere 3 farklı RAM seçeneği sunuyor.

599 dolardan başlayan fiyat etiketleri ile satışa sunulan Pixel Slate modelinin en pahalı konfigürasyonu ise 1599 dolar. Güç tuşunun üzerinde yer alan bir parmak izi sensörüne de sahip olan Pixel Slate, 199 dolarlık Pixel Slate Keyboard adında bir klavye aksesuarına da sahip.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.