iOS için Facebook Lite ve Messenger Lite sadece Türkiye'ye açıldı

iOS için Facebook Lite ve Messenger Lite sadece Türkiye'ye açıldı

Daha önce Messenger Lite'ın Android versiyonunu Türkiye'ye açan Facebook, şimdi de uygulamanın iOS versiyonunu sadece Türkiye'ye açtı. Aynı şekilde birkaç gün önce Facebook Lite'ın iOS sürümünün de sadece Türkiye'ye açıldığını söyleyelim.

iOS cihazlar için piyasaya sürülen Facebook Lite ve Facebook Messenger, tahmin edebileceğiniz gibi140 MB'ı bulan normal versiyondan çok daha az bir indirme boyutuna sahip. App Store'da Facebook Lite'ın 5 MB az indirme boyutuna sahip olduğu belirtirken bu rakam Messenger Lite için 10 MB az olarak öne çıkıyor.

Messenger Lite'ın tanımında ayrıca "daha az mobil veri kullanır ve "Hızlı yüklenir ve verimli çalışır" gibi ibarelere de yer verilmiş durumda.

Tıpkı Messenger'da olduğu gibi Messenger Lite'da da arkadaşlarınıza ya da gruplara mesaj, fotoğraf, video ve link gönderebiliyorsunuz. Ancak uygulamayı daha önce kullananların yorumlarına bakıldığında; Lite'ın kullanıcılar çevrimiçi olduğunda bunu menüde ya da profilde göstermediğini görüyoruz.

Sesli ve görüntülü aramaları da destekleyen Facebook Lite'ın Android versiyonunda da aynı durum söz konusuydu. Bu anlamda özelliğin bilerek devre dışı bırakıldığını söylemek mümkün.

Şimdilik sadece Türkiye'ye açılan uygulamanın farklı dilleri de mevcut. Dolayısıyla ilerleyen günlerde uygulamanın başka ülkelerin kullanımına açılması da söz konusu olabilir.

Uygulamaların ilk etapta sadece Türkiye açılması ise şirketin, ülkedeki internet kullanıcısının internet paketleriyle ve telefon hafızasıyla olan problemlerine çözüm getirmek istediğini gösteriyor. Bu anlamda Facebook'un Türkiye'yi önceliklendirmesi ise ülkemiz insanın platformun kullanıcı tabanındaki önemini doğrular nitelikte.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.