Finlandiya merkezli Varjo, 31 milyon dolar yatırım aldı

Finlandiya merkezli Varjo, 31 milyon dolar yatırım aldı

Sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik gözlükleri üzerinde çalışan Finlandiya merkezli Varjo Technologies, 31 milyon dolar yatırım aldı. Atomico liderliğinde gerçekleşen Seri B yatırım turuna Siemens tarafından desteklenen Next47 ve Varjo Technologies'in eski yatırımcıları konumunda bulunan EQT Ventures ve Lifeline Ventures da katıldı.

Gerçekleşen 31 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Varjo Technologies'in aldığı toplam yatırım ise 46 milyon dolara ulaştı. 2016 yılında Helsinki'de kurulan Varjo, insan gözünün çözünürlüğünde sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik gözlükleri geliştirmeyi hedefliyor.

Bilindiği üzere çözünürlük konusu hem sanal hem de artırılmış gerçeklik gözlüklerinin en büyük problemlerinden biri. Varjo tarafından üretilecek olan sanal ve artırılmış gerçeklik gözlüklerinin halihazırda pazarda bulunan Magic Leap One ve Microsoft HoloLens gibi çözümlerden çok daha yüksek bir çözünürlüğe sahip olacak. Varjo Technologies tarafından geliştirilecek olan gözlüklerin genel kullanıcıya hitap etmeyeceğini de belirtelim.

Rakiplerinden 20 kat daha fazla çözünürlük sunuyor

Şirket üreteceği sanal ve artırılmış gerçeklik gözlüklerinin endüstriyel kullanım için olduğunu daha önce belirtmişti. Alınan yatırımın 80 kişilik donanım ve yazılım ekibini büyütmek için kullanılacağını da ekleyelim. Önümüzdeki 12 ay içinde 80 kişilik ekibin 200 kişiye çıkması hedefleniyor.

Varjo'nun ilk prototipini ürettiğini ve geçtiğimiz Kasım ayında gönderimlerine başladığını da belirtelim. Varjo'nun çalıştığı firmalar arasında 20th Century Fox, Airbus, Audi, BMW, Volkswagen ve Technicolor gibi önemli firmalar da yer alıyor. Üretilen prototipin satışta olan sanal gerçeklik gözlüklerinden 20 kat daha fazla çözünürlüğe sahip olduğunu da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.