Startup Battlefield MENA 2018'de sahne alan 5 girişim

Startup Battlefield MENA 2018'in bu yılki birincisi ölçeklenebilir ve mobil dostu robot beton 3D yazıcı ve imza beton karışımı ile inşaat şirketlerine destek veren BuildInk oldu.
Startup Battlefield MENA 2018'de sahne alan 5 girişim

TechCrunch'ın Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlediği Startup Battlefield MENA 2018'in bu yılki birincisi ölçeklenebilir ve mobil dostu robot beton 3D yazıcı ve imza beton karışımı ile inşaat şirketlerine destek veren BuildInk oldu. Startup Battlefield MENA'nın kazananı 25 bin dolar ödül kazanırken, Disrupt San Francisco 2019'da sahne alma hakkı da kazanmış oldu.

15 girişimin katılım gösterdiği Startup Battlefield MENA 2018'de finale kalan 5 girişimden biri de ülkemizdendi:

BuildInk:

Gayrimenkul inşaat firmaları hızla ilerleyen teknolojik ilerlemelere ayak uydurabilmek için uğraşıyorlar. Birinci olan BuildInk de ölçeklenebilir ve mobil dostu robot beton 3D yazıcı ve imza beton karışımı ile bu firmalar için bir çözüm sunuyor. Şirket 3D baskı ile sadece mimari tasarımlar için sınırsız alan açmayı, aynı zamanda genel inşaat maliyetini de azaltmayı hedefliyor.

Synkers:

İkinci olan Synkers, öğrencileri akran eğitmenlerine bağlayan bir mobil platform olarak hizmet veriyor. Şirket, kesintisiz sınır ötesi bilgi aktarımı sağlamak ve eğitimin herkes için erişilebilir olması için uyarlamalı ve kişiselleştirilmiş öğrenmeyi kullandığını açıklıyor.

Naturansa:

Ülkemizden bir girişim olan Naturansa da TechCrunch Startup Battlefield MENA 2018'in finalistlerinden biri olmaya hak kazandı. Naturansa, tüketici öncesi gıda atıklarının ayrıştırılması yoluyla yetiştirilen yenilebilir böceklerden yüksek kalitede protein üreten bir girişim. Şirket, yıl boyunca böcek üreten ve daha sonra protein tozu haline dönüştürülebilen, ölçeklenebilir bir teknoloji oluşturduğunu söylüyor. Şu anda evcil hayvan gıda pazarını hedefliyor, ama daha sonra insan tüketimine geçmeyi de planlıyor.

Pure Harvest:

Pure Harvest Akıllı Çiftlikleri, dünya lideri sera yetiştirme teknolojilerini kullanarak, Arap Körfezi bölgesinin aşırı iklimlerinde, sera meyve ve sebze üretimine odaklanmış sürdürülebilir bir tarım şirketi. Şirket, yıl boyunca uygun fiyatlı, birinci sınıf kaliteli taze ürünlerin üretimine öncülük etmeyi amaçlıyor.

Seez:

Seez, kullanıcıların araba bulmak için gerçekleştirdiği uzun aramaları birkaç saniyeye indirirken harcadıkları zamanı azaltan bir mobil uygulama. Aramaları tamamen otomatikleştiren Seez, tüm siteleri taramak, satıcıyı tanımlamak ve kullanıcı için pazarlık etmek için AI chatbot (Cesar chat) kullanıyor. Bu sayede ülkenizde satılık tüm arabaları ve her arabanın son fiyatını görebiliyorsunuz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.