Nesnelerin interneti çözümleri sunan NetOP, 2 milyon euro yatırım aldı

2017 yılının Temmuz ayında Olcay Taysı tarafından kurulan NetOP, 15 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor.
Nesnelerin interneti çözümleri sunan NetOP, 2 milyon euro yatırım aldı

Son yıllarda nesnelerin pazarında hızla gelişen Low Power Wide Area Network (LPWAN) Düşük Güç Tüketimli Geniş Network Ağları alanında ürün ve servisler geliştirmeyi hedefleyen NetOP, 2 milyon euro yatırım aldı. 2017 yılının Temmuz ayında Olcay Taysı tarafından kurulan NetOP, 15 kişilik bir ekip tarafından yönetiliyor.

Her nesnelerin interneti projesine ayrı bir donanım tasarımı ya da modifikasyonu gerekirken NetOP'nun lego mantığı ile kurgulanan ürün ailesi sayesinde son kullanıcı kendi projesinde kullanacağı sensörü kendisi tasarlarlayabiliyor. NetOP'nun yakın bir zamanda son kullanıcıların dakikalar içerisinde sürükle bırak mantığı ile nesnelerin1 interneti projelerinde ihtiyaç duydukları cihazlarını kendileri tasarlayabilecekleri IoT Wizard özelliğini kullanıma sunacaklarını da ekleyelim.

Yaklaşık 6 aylık görüşmelerin sonunda yatırım almayı başaran NetOP, hisse karşılığında toplamda 2 milyon euro yatırım aldı. Yapılan yatırımın haricinde NetOP ürünlerinin dünya genelinde satışı konusunda distribütörlük anlaşması yapıldığını ve gruba ait Net4 şirketinin yüzde 25 hissesinin NetOP tarafından alındığını da ekleyelim.

Şirket değerlemesi 50 milyon euroya ulaştı

Yapılan yatırımın sonunda şirket değerlemesi yaklaşık 50 milyon euro seviyelerinde. İki farklı gelir modeline sahip olan NetOP, IoT donanım satışı ve As A Service modeli ile gelir elde ediyor.

Donanım satışı anlamında yüksek miktarda alım kapasitesi olan Ericsson, IBM gibi şirketlerle çözüm ortaklığı şeklinde çalışarak onların sistemleri ile yüzde 100 uyumlu ve tak çalıştır cihazlar geliştirerek satışını yapan NetOP, As A Service bir modeli ile de genellikle cihaz, yazılım, bağlantı üçlüsünü bir paket çözüm olarak kullanıcılarına sağlıyor.

Son kullanıcının hiçbir ön yatırım yapmasına gerek kalmaksızın aylık her şey dahil bir bedel ile hizmet veren NetOP, bu modelde 5 - 10 yıllık sözleşmeler yapabiliyor. 2018 yılı sonuna kadar 6 - 8 adet uçtan uca dikey çözüm paketi ortaya çıkartmayı hedefleyen NetOP, bunlardan başarılı olanları bir “spin-off” olarak dışarı çıkartarak yavru NetOP’lar oluşturmayı planlıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.