Apple, Business Chat servisini yeni işletme ve ülkelere açtı

Apple, Business Chat servisini yeni işletme ve ülkelere açtı

Bu yıllın ilk aylarında piyasaya sürülen Apple Business Chat uygulaması tüketicilerin Apple'ın mesajlaşma uygulaması üzerinden işletmelerle iletişim kurmasını sağlıyordu. Şirket dün yaptığı bir açıklama ile uygulamayı yeni işletmelerin ve ülkelerin kullanımına sunduğunu duyurdu.

İlk olarak Ocak ayında yayınlanan uygulama Discover, Hilton, Lowe’s ve Wells Fargo gibi markaların da dahil olduğu kısıtlı sayıda şirkete destek vermekteydi. Dün yapılan duyuruyla birlikte bu markalara Burberry, West Elm, Kimpton Hotels ve Vodafone Almanya da eklendi.

Hala Beta sürümünde olan uygulama dünden itibaren ABD kapsamında 15 yeni şirket ile çalışmaya başladı. Aktif olduğu ülkelere ise Birleşik Krallık, Japonya, Hong Kong, Singapur, Kanada, İtalya, Avustralya ve Fransa'nın da dahil olduğu 15 ülkeyi ekledi.

Aslında Apple'ın İşletme Sohbet uygulaması, bir çok işletmeye müşteri hizmetleri konusunda yeni bir alternatif sundu. Zira şimdiye kadar tüm müşteriler sıkıcı fon müzikleri eşliğinde uzun bekleyişlerden yorulmuştu.

Markaların bu uygulamayı kullanımlarına dair örnek vermek için Four Seasons'ı ele alabiliriz. Business Chat uygulamasına Temmuz ayında katılan otel zinciri, kullanımını dünya çapında 88 işletmesinde aktif hale getirdi. 100'den fazla dilde hizmet veren Four Seasons'ın ortalama cevap verme süresi ise 90 saniye.

Daha önce iMessages'a Apple Pay özelliği ekleyen Apple, bu hamlesiyle tüketicilerin işletmelerle kurduğu iletişimin tamamen dijitalleşmesini sağlamıştı. Böylece müşteri temsilcisinin size önerdiği bir ürünün o anda satın alıması söz konusu olabiliyor. Apple Pay tamamen dijital bir ödeme yöntemi olduğu için de sohbet esnasında kredi kartı bilgilerinin verilmesi de gerekmiyor.

Yine uygulama içinde müşteri temsilcisinin sizinle link, fotoğraf veya video paylaşması mümkün olduğunu da belirtelim. Böylece ürün önerisinin yanı sıra hali hazırda sahip olduğunuz bir üründeki problemin çözümü de mesajlar üzerinden kolayca gösterilebiliyor.

Tüm bunlar için telefonunuza yeni bir uygulama yüklenmesi de gerekmiyor. Bu işlemler milyonlarca iPhone ve iPad kullanıcısının cihazlarında bulunan iMessage uygulaması üzerinden yapılabiliyor.

Kullanıcılar, Business Chat'e katılmak için işletmelerin kendilerine iletişim bilgisinde verdikleri mesajlaşma seçeneğini kullanabiliyor. Dijital platformlarda sunulan bu seçeceğe basıldığında ise iMessage açılarak markanın müşteri temsilcisi ile irtibata geçiliyor. Bu yöntemin görünürde arkadaşlarla mesajlaşmaktan pek de farklı olmadığını söyleyebiliriz.

Apple'ın İşletme Sohbeti özelliği aynı zamanda  Facebook'un İşletmeler için sunduğu Messenger özelliğini ve WhatsApp Business'ı akla getiriyor. Görünen o ki  silikon vadisinin devleri için mesajlaşma uygulamalarını gelir kaynağına dönüştürmenin popüler yollarından biri de onlar işletme araçlarına dönüştürmek.

Bu arada tıpkı Messenger botları gibi Apple Business Chat'in de bot hizmetlerine kavuşacağını belirtelim. Geçtiğimiz hafta Salesforce ile ortaklığa giden şirket, Salesforce'un Service Bot platformundan faydalanacak. Botlar, ilk etapta müşterilere basit konular hakkında yardımcı olabilir. Ancak daha karmaşık konular için kullanıcıların müşteri hizmetlerindeki insanlara yönlendirilmesi de olası.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.