Duvar ören insansı robot HRP-5P

Japonya'da AIST tarafından geliştirilen insansı robot, yeni yayınlanan bir videosunda kuru duvar olarak adlandırılan sistemi tek başına örüyor. İnsansı robot tüm montaj işlemlerini tek başına yapıyor.
Duvar ören insansı robot HRP-5P

Japonya'nın başkenti Tokyo'da faaliyet gösteren ve bünyesinde 3 bine yakın çalışanı bulunan Advanced Industrial Science and Technology (AIST) geliştirdiği yeni insansı robotu tanıttı. HRP-5P adı verilen insansı robotun en büyük özelliği kuru duvar diye tabir edilen duvarları tek başına tüm taşıma ve montaj işlemlerini yaparak örebilmesi.

HRP-5P ölçüleri dikkete alıyor, objeleri anlayabiliyor ve yerlerinden hareket ettirerek farklı görevleri yerine getirebiliyor. Yayınlanan videoda ufak bir duvar parçasını ellerine alarak duvara monteleme işlemlerini de yapan insansı robot, bu alanda insan işçilere olan ihtiyacı bitirebilir gibi gözüküyor.

Robotun yaratıcıları, HRP-5P robotunun bir endüstri ve akademik işbirlik sonucunda ortaya çıktığını açıkladı. İnsansı robotların özellikle bina inşaat alanlarında, yine uçak ve gemi yapımı gibi büyük inşaların gerçekleştirildiği alanlarda nasıl performans göstereceğiyle ilgili araştırmalarda kullanıldığı belirtiliyor.

Robotların yakın gelecekte bu tarz işleri, insan işçilerden devralmasına kesin gözüyle bakılıyor. HRP-5P'nin yayınlanan videosunu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.