Windows 10'a robot işletim sistemi desteği geliyor

Robot Operating System (ROS) yani robot işletim sistemi Windows 10'a geliyor.
Windows 10'a robot işletim sistemi desteği geliyor

Robot endüstrisi her geçen gün büyümeye ve gelişmeye devam ediyor. Microsoft, 2025 yılında 500 milyar dolar büyüklüğünde bir endüstriye dönüşmesi beklenen robot endüstrisi için önemli bir adım attı. Robot Operating System (ROS) yani robot işletim sistemi Windows 10'a geliyor.

Microsoft, Windows 10 için deneysel Robot Operating System'ı (ROS) bugün itibariyle kullanıma sundu. Windows 10'a robot işletim sistemi desteğinin gelişinin İspanya'nın Madrid şehrinde düzenlenen ROSCon 2018 ile eş zamanlı olarak duyurulduğunu da ekleyelim.

Konuyla ilgili bir açıklama da yapan Windows IoT ana yazılım mühendisi Lou Amadio, gelişmiş robotların hem işte hem de evde hayatımızı tamamladığını belirtti. Robotların üretkenliğini ve yatırım getirisini artırmak için açık Open Robotics ve ROS Industrial Consortium ile çalıştığını açıklayan Microsoft, uzun yıllardır robotik ve endüstriyel sistemler üzerine çalıştıklarını da dile getirdi.

ROS2 yolda

Microsoft'un temel amacı ise geliştiricilerin robotları inşaa ederken Visual Studio, bulut servisleri, Windows makine öğrenme ve Azure IoT çözümlerini kullanmaları. Microsoft'un Azure içinde çalışan bir Robot Operating System simülasyonu gösterdiğini de belirtelim. Son olarak ROS1 için dosya ve dokümanların mevcut durumda olduğunu da ekleyelim. ROS2'nin ise kısa zaman içinde karşımıza çıkması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.