BMW i3, artık 250 km menzile sahip

Elektrikli araç kategorisinde Avrupa'nın en çok satılan üçüncü aracı olan BMW i3  artık çok daha uzun bir menzile sahip. Araç üreticisi BMW, i3 serisinde yer alan bataryayı büyüterek, aracın sürüş mesafesini tek bir şarjda yaklaşık 250 km'ye ulaştırmayı başardı.

BWM, elektrikli i3 serisindeki araçlarının üretimine 2014 yılında başlamıştı. O dönemde 60Ah'ye sahip batarya kapasitesi ile tek seferde 130 kilometre gidebililiyordu. 2017'de Alman araç üreticisi BMW i3'ün batarya kapasitesini  94Ah'ye yükseltmesi ile aracın tek seferde 185 km'lik bir yol katedebilmesi sağladı.

Bu gelişme ile birlikte Alman araç üreticisi elektrikli BMW i3'ün  performansıda %30'luk bir gelişme kaydetmiş oluyor. Böylelikle ilk elektrikli i3'ün 130 km şarj dolum aralığını ikiye katlıyor.

Şirketin yapmış olduğu açıklamaya göre, batarya, her biri 12 hücreden oluşan sekiz modülle, önceki bataryalarla aynı fiziksel alana sığabilecek. Aracın motor gücünde ise bir değişiklik yok. 170 beygir gücünde olan i3 yine  60 km hıza  7.2 saniyede ulaşabiliyor.

250 kilometre araç menzili kötü olarak nitelendirilmiyor. Ancak rakipleri Nissan Leaf, Tesla Model 3 ve Chevy Bolt'un iddia edilen aralıklarının çok gerisinde kalıyor.

Son olarak, 2019 model BMW elektrikli i3'ün satış fiyatının henüz net olmadığı bilgisini paylaşalım.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.