Sigorta şirketleri, Apple Watch ve sağlık uygulaması Cardiogram'la dijital dönüşümlerini hızlandırıyorlar

Sigorta şirketleri, Apple Watch ve sağlık uygulaması Cardiogram'la dijital dönüşümlerini hızlandırıyorlar

Bugün dijital dönüşümlerini yaşayan birçok şirket, büyüme stratejilerinin merkezlerine "daha iyi bir kullanıcı deneyimini koymak" gibi akıllı bir adım atarak pazardaki pozisyonlarını güçlendirmeye çalışıyorlar.

Bugünlerde ABD'li  iki büyük sigorta sağlayıcısının popüler sağlık uygulaması Cardiogram ve giyilebilir teknolojinin pazar lideri Apple Watch ile yeni bir program başlatarak akıllı bir program başlattıklarını söyleyebiliriz. Yeni programla Apple Watch'a sahip olan Cardiogram kullanıcıları, hiçbir ücret ödemeden iki sigorta şirketinden 1000 dolarlık kaza sonucu ölüm sigortası temin edebilecekler.

Perşembe günü lansmanı yapılan yeni program, Apple Watch sahiplerine, Reinsurance Group of America, Incorporated (RGAx) şirketlerinin bir alt şirketi olan Amica Life ve Greenhouse Life Insurance Company'den kazara sağlık sigortası kazandığını garanti ediyor.

Kullanıcılar ayrıca 1,000 dolarlık maliyetsiz kapsama alanını ayda 9 ila 41 dolarlık sigorta ücreti ödeyerek hayat sigortası ücretlerini 500.000 dolara kadar artırabilecekler. Program şu anda ABD'nin Arizona, Georgia, Indiana ve Wisconsin'de yaşayan Apple Watch kullanıcılarınn erişimine açık olsa da hızla diğer eyaletlere yayılacağı çok net görünüyor. Zira yapılan iş ortaklığı ile birlikte hem Apple, hem sigorta şirketleri ve uygulama hem de yaratılan değer ile tüketici kazanmış oluyor. 

Program, dijital teknolojilerin şirketler üzerinde daha mobil, bağlanabilir bir dönüşüm yarattığını bir kez daha gösteriyor. Öte yandan hayat sigortası yaptırmak gibi sevimsiz bir konunun bu strateji ile sunulması, tüketicinin ürünü satın almadaki ve uygulamayı kullanmadaki motivasyonunu arttıracaktır.

Davranış Değişikliği Platformları ile hayat poliçeleri genişletiliyor

Farklı sektörlerdeki birçok şirkette  olduğu gibi  artık sağlık ve hayat sigortası şirketleri, giyilebilir cihazlardan verileri kendi işlerine entegre etmenin yollarını arıyorlar. Sigorta şirketleri  “davranış değişikliği platformunu”  adı altında tüm hayat sigortası poliçelerine genişletirken, müşterilerinin de daha aktif ve sağlıklı bir hayat yaşamalarını desteklediklerini belirtiyorlar. 

Cardiogram'ın kurucularından Brandon Ballinger'e göre, Apple Watch gibi cihazlar Cardiogram gibi uygulamalarla kullanıldığında bu, kullanıcıların daha sağlıklı bir yaşam sürmelerine yardımcı olabiliyor. Bildiğiniz üzere Apple Watch, kullanıcısının kalp atışını her beş dakikada bir ölçüyor. Cardiogram ise ölçümlenen bu kalp atışlarına yönelik verileri ne anlama geldiğini gösteriyor. 

Son olarak Cardiogram'a göz atmak isterseniz linki takip edebilirsiniz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.