Hız yapmak için tasarlanan spor model drone

Koncepto Millenya adı verilen konsept model drone, bir sürücü tarafından kullanılan spor model bir drone modelini andırıyor.
Hız yapmak için tasarlanan spor model drone

Eski bir dansçı olan ve Filipinler'de oldukça ünlü olan Kyxz Mendiola adlı girişimci, trafiğin durumundan sıkılarak çıktığı yolda yıllarca verilen emeğin ardından ortaya yeni bir yeni konsept model çıkarttı. Koncepto Millenya adı verilen konsept modelle, spor otomobil kıvamında bir drone üretmeyi hedefleyen Mendiola, bu işe kafayı takmasının ardından halka açık ilk test uçuşunu Filipinler'in Batangas bölgesinde gerçekleştirdi.

Koncepto Millenya ile 10 dakikalık bir uçuş yapılmasının ardından hem kendi ülkesinde hem de dünya basınında büyük ilgi uyandırdı.  Gerçekleşen test uçuşunun ardından her şeyin mükemmel gittiğini açıklayan mucit, bu konsept modelin seri üretimini bir gün yapacaklarına inanıyor.

Tek kişilik model, şu anda bir buton ile havalanabiliyor. Drone havalandıktan sonra pilot tarafından idare ediliyor ve bahsedilene göre bu drone'u idare etmek olabildiğince kolay. üzerindeki 16 adet döner pervaneli motor 6 farklı lityum-iyon bataryadan besleniyor. Drone'da pervanelerin sayısının fazla olması daha çok denge sağlıyor. Alçak denilebilecek bir seviyeden uçak drone, 6 metre yüksekliğe havalanabiliyor. Drone'un gördüğü en yüksek hız ise 60 km/h civarında. Millenya, en fazla 100 kilograma kadar yük taşıyabiliyor. Bu da bir pilot ve bir sırt çantası kadar ağırlık desek yeridir.

Mendiola, cihazın üretimi ve geliştirilmesi konusunda Avustralyalı şirket Star8 ile işbirliği yapmış. Elbette amaçları bu drone'u ticari olarak satabilmek. İlk hedef pazarları ise Avustralya, Avrupa ve Hong Kong olacak. Koncepto Milenya'nın ABD yolcusu olup olmayacağı ise şimdilik bilinmiyor. Ancak girişimin önündeki engellerden birisi de regülasyonlar konusunda atacağı adımlar. Çünkü işin belki de en zor kısmı, havacılık otoritelerinin olurunu almak. Sivil havacılık çok sıkı kurallarla yönetilmek zorunda olduğu için bu tarz drone'ların günlük hayatımıza uyum sağlaması biraz vakit alacak.

Hemen aşağıdan test uçuşunu izleyebileceğiniz Koncepto Millenya bakalım yakın gelecekte seri üretime geçerek başarılı olabilecek mi?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.