Coinbase kullanıcılarına "kripto paketi" sunmaya hazırlanıyor

Coinbase kullanıcılarına

2016 yılı sonlarına doğru çılgın bir yükselişe başlayan kripto para piyasası 2017 yılı sonu ve 2018 yılı başından itibaren çıktığından daha hızlı bir şekilde düşmeye başladı. Yaşanan bu düşüşte en popüler kripto paraların çoğu yüzde 80 oranında bir değer kaybı yaşadı. Finans uzmanları bu yükseliş ve ardından gelen düşüşü dot-com balonu patladığı zamanlarda NASDAQ borsasının yüzde 78 değer kaybı yaşamasına benzetiyor.

Kripto piyasasının bu dalgalanmasından en büyük faydayı kim gördü diye sorarsanız sanırım cevap net bir şekilde 6 yaşındaki San Francisco merkezli Coinbase'dir. En popüler kripto paralardan sadece 5'inin ticaretine izin verildiği Coinbase, kripto para piyasasına giriş yapan herkesin ilk uğradığı platformdu diyebiliriz. Öyle ki kripto piyasasının en iyi çıkış yaptığı günlerde Coinbase her gün 50.000 yeni üye kazanıyordu. Bu üyeler ne kadar aktifti diye merak ediyorsanız şunu söyleyebilirim ki sadece geçen yıl içerisinde Coinbase üzerinde tam olarak 150 milyar dolarlık kripto para alım-satımı gerçekleşmiş.

Coinbase yaptığı yeni bir duyuru ile kripto para piyasasına yeni bir soluk getirmeyi amaçlıyor. Duyurduğu iki yeni özellikle beraber Coinbase altyapı çalışmalarını ve stabil çalışabilmek için yapması gerekenleri tamamladığını ve yenilikler yapmaya başladığını gösteriyor. Bu yeniliklerden ilki "Coinbase Bundle" olarak adlandırdıkları "kripto paketi" özelliği. Bu özellik sayesinde Coinbase kullanıcıları, satışta olan kripto paralardan Coinbase tarafından hazırlanmış kripto paketinden 25 dolar değerinde satın alabilecekler. Paketin içeriğinde hangi kripto paradan hangi oranda alacağınız ise o anki piyasa değerine göre otomatik olarak belirleniyor olacak.

Şu anda Avrupa ve Amerika'dan Coinbase'e üye olmuş ve hesaplarını doğrulatmış kullanıcılar bir kaç hafta içerisinde Coinbase Bundle özelliğini kullanmaya başlayabilecekler.

Coinbase'in hayata geçireceği bir diğer özellik ise eğitim materyalleri. Kripto paraların ne olduğundan blockchain teknolojisine, listelenen kripto paraların nasıl çalıştığından önemli dış linklere kadar bir çok farklı kaynak artık Coinbase tarafından kullanıcılara sunulacak. Böylece kullanıcılar sadece alım-satım işlemleri için değil yenilikleri ve gelişmeleri öğrenmek için ve daha detaylı olarak kripto para dünyasına dair bilgi sahibi olmak için de Coinbase'i takip edebilecekler.

Coinbase aynı zamanda piyasa değerine göre en büyük 50 kripto para için özel sayfalar da sunmaya hazırlanıyor. Bu sayfaları Yahoo Finans sayfalarının kripto paralar için düzenlenmiş hali olarak düşünebilirsiniz. Listelenen kripto paralara dair her şeyi bu sayfalarda bulabileceksiniz.

Geçtiğimiz günlerde listelediği kripto paraların sayısını da artırmaya yönelik çalışmalar başlattığını açıklayan Coinbase aynı zamanda yeni listelenecek olan kripto paraların dışarı sızmasını önlemek ve kendi çalışanlarının önden yatırım yapmasını engellemek için de geliştirmeler yaptığını belirtiyor.

Bir yandan altyapı sorunları bir yandan SEC ile yasal işlemlerle boğuşan Coinbase anlaşılan stabil çalışmanın yolunu buldu ve artık kullanıcıları daha mutlu edecek gelişmelere odaklanmaya başladı. Bakalım bu gelişmeler ve sonbahar kripto para piyasaları için neler getirecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.