Sony, Fortnite için cross-platform beta sürecini başlattı

Haziran ayında Sony'in PlayStation 4 oyun konsolu için Fortnite’ın cross-platform özelliğini engellediğini sizlere aktarmıştık Şikayetler üzerine kararını değiştiren Sony, Fortnite için cross-platform beta sürecini başlattı.
Sony, Fortnite için cross-platform beta sürecini başlattı

Hatırlatmak gerekirse geçtiğimiz Haziran ayında Sony'in PlayStation 4 oyun konsolu için Fortnite’ın cross-platform özelliğini engellediğini sizlere aktarmıştık. Kısacası geniş kitlelere ulaşan ve bir fenomene dönüşen Fortnite'ın cross-platform özelliği PlayStation 4 için kullanılamıyordu.

Fakat bu haberin ortaya çıkması ile birlikte kullanıcılarından çok sayıda şikayet alan Sony, bu kararını değiştirmek zorunda kaldı. Resmi Playstation blogu üzerinden bir açıklama yayınlayan Sony, Fortnite için cross-platform desteğinin beta sürecinin başladığını duyurdu.

Tüm platformlarda ortak oynanabilecek

Yapılan açıklamada Sony Interactive Entertainment'ın kapsamlı bir değerlendirme sürecinden sonra, seçilmiş üçüncü parti oyunlarında cross-platform özelliğinin desteklenme kararının alındığını belirtildi. Beta sürecinin başlaması ile birlikte PlayStation 4, Android, iOS, Nintendo Switch, Xbox One, Microsoft Windows ve Mac işletim sistemleri arasında ortak Fortnite oynama, ortak ilerleme ve ortak oyun içi satın alım mümkün olacak.

24 yıl boyunca, en iyi oyun deneyimini oyunculara aktarabilmek için PlayStation odaklı çalışıldığını belirten SIE Başkan ve CEO’su John Kodera, bugünden itibaren birçok oyuncu için önemli olan cross-play desteğinin gelmesinin, PlayStation için bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.