Sony, Fortnite'ın cross-play özelliğini engelledi

Sony, Fortnite'ın cross-play özelliğini engelledi

Günümüzün en önemli online oyunlarından biri olan ve kısa zamanda oldukça popüler bir hale gelen Fortnite, oyun konsolları arasında küçük çaplı bir savaş başlattı. PlayStation 4 oyun konsolu ile konsol ekosisteminin en önemli oyuncusu olan Sony, Fortnite'ın platformlar arasında cross-play bir şekilde oynanmasına izin vermedi.

Cross-Platform'a izin yok

Geçtiğimiz günlerde Nintendo'nun oyun konsolu olan Switch için de kullanıma sunulan Fortnite, Xbox One, PS4, PC, Mac ve mobil platformlar üzerinden oynanabiliyor. Fortnite'ın geliştiricisi konumunda olan Epic Games'in Fortnite için Cross-Platform desteği verdiğini ise zaten biliniyordu.

Cross-Platform'u açıklamak gerekirse Fortnite oyuncuları hangi platformdan oyuna giriş yaparlarsa yapsınlar ortak bir şekilde oyunu oynayabiliyorlar. Platformlar arasında oyun oynamanın yanı sıra başka özellikler de sunan Fortnite, hesapların platformlar arasında taşınmasına da izin veriyor.

Kısacası Xbox One'da oyunu oynamaya başlayıp hesabınızı geliştirdikten sonra Nintendo Switch'e geçiş yapıp kaldığınız yerden Fortnite oynamaya devam edebilirsiniz. Bahsettiğimiz özelliklerin Sony ve PS4 için de geçerli olması planlanıyordu fakat bugün ortaya çıkan bilgilere göre Sony, Fortnite'ın platformlar cross-play özelliğine izin vermiyor.

Eğer daha önce PS4 hesabınızda Fortnite oynadıysanız hesabınızı da diğer platformlara taşıyamıyorsunuz. Bu kararın Fortnite oyuncuları tarafından pek çok eleştiri aldığını da belirtelim. Fortnite'ın Xbox One, PS4, PC, Mac ve mobil platformlar arasında Cross-Platform bir şekilde oynanabildiğini de ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.