Mercedes'e ilk defa Alman olmayan bir CEO elektrikli araç odağıyla geliyor

Mercedes'e ilk defa Alman olmayan bir CEO elektrikli araç odağıyla geliyor

Alman araç üreticisi Daimler, 2019'dan itibaren CEO koltuğuna geçecek ismi belirledi. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre Daimler AG'nin bir sonraki CEO'su Ola Kaellenius olacak. Kaellenius, şirketin en tepedeki koltuğuna geçerek bir geleneği de yıkacak. Bu, 130 yıllık  tarihinde şirketin ilk kez Alman olmayan bir CEO'ya kavuşacağı anlamına geliyor.

Kariyerine 1993'de Daimler'deki bir eğitim programı ile başlayan Kaellenius, 2015 yılında Daimler'in Yönetim Kurulu koltuğuna yerleşmişti. Kaellenius'in CEO olması ile birlikte şirketin yapısında büyük bir değişikliğe de gidilmesi bekleniyor.

Elektrikli araç üretme konusunda geç adımlar attığına yönelik eleştiriler alan Daimler'in ajandasında, Kaellenius yönetiminde otomotiv sektöründe karlılık getiren iş modelleri var. Şirketin bu arada yapısında değişikliğe gidecek otomobil, kamyon ve mobil servisler olarak üç ana bölüme ayrılması planlanıyor.

Şirketin 12 yıllık CEO'su Dieter Zetsche'nin ise görevini bırakmasının ardından şirketin Denetleme Kurulu'nda görev alması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.