Pokémon Go, 2 milyar dolar gelir barajını aştı

Geliştiricisi olan Niantic’e oldukça fazla para kazandıran Pokémon Go, 2 milyar dolar gelir barajını aştı.
Pokémon Go, 2 milyar dolar gelir barajını aştı

İlk olarak 2016 yılında karşımıza çıkan artırılmış gerçeklik destekli Pokémon Go, son yılların en önemli mobil oyunlarından. Önemli başarılara imza atan ve geliştiricisi olan Niantic’e oldukça fazla para kazandıran Pokémon Go, 2 milyar dolar gelir barajını geçti.

3. parti uygulama analiz firması olarak hizmet veren Apptopia'nın paylaştığı bilgilere göre Pokémon Go, 2 yıllık sürenin ardından toplamda 2 milyar doları aşkın gelir elde etmiş oldu. Hatırlatmak gerekirse Pokémon Go, sadece tanıtıldığı 2016 yılında 950 milyon dolar gelir elde etmeyi başarmıştı.

En hızlı üçüncü oyun

Apptopia'nın verilerine göre Pokémon Go'nun 2 milyar dolar barajını aşması 811 gün sürdü. Karşılaştırmak gerekirse Game of War - Fire Age oyunun 2 milyar dolar barajını aşması 798, Clash of Clans oyununun 2 milyar dolar barajını aşması ise 768 gün sürdü. Kısacası Pokémon Go oyunu 2 milyar dolar gelir barajını en hızlı aşan üçüncü oyun konumunda.

Özellikle 2016 yılının yaz aylarında milyonlarca kişi tarafından oynanan Pokémon Go, zamanla popülerliğini kaybetse de halen sadık bir oyuncu kitlesine sahip. 2 yıllık süre boyunca önemli güncellemeler ve yeni özellikler de kazanan Pokémon Go, ilk kez yeni bir Pokémon'u oyuna dahil edecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.