Google ilgili düzenlemeye uyan kripto borsalarının reklam yapmasına izin verecek

Google ilgili düzenlemeye uyan kripto borsalarının reklam yapmasına izin verecek

Google, kripto paralarla ilgili reklamlara yönelik getirdiği yasakta bir değişikliğe giderek Japonya ve Amerika'da ilgili makamlarca düzenlenen kripto para borsalarının reklam vermeye başlamalarına izin vereceğini açıkladı.

Geçtiğimiz salı günü yayınlanan "Mali ürünler ve hizmetler politikasında güncelleme" yazısıyla bu değişikliği duyuran Google "Reklamverenlerin, reklamlarının sunulacağı ilgili ülke için Google sertifikasyonu alması gereklidir. Güncellenen politikanın Ekim ayında yürürlüğe girmesinin ardından reklamverenler sertifikasyon başvurusunda bulunabilir" diyor.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, kripto para borsaları üzerinden kara para aklamaya karşı önlem almak amacıyla alım-satım yapan kişilerin kimliklerini doğrulama zorunluluğu getirmişti. Coinbase ve Gemini gibi büyük kripto para borsaları bu nedenle müşterilerinin kimliklerini kanıtlamalarını zorunlu tutuyor.

Google, geçtiğimiz Mart ayında yaptığı bir açıklamayla, Haziran ayından itibaren yürürlüğe girmek üzere kripto paraları ve ICO'ları öne çıkaran tüm reklamları yasaklama kararı almıştı. Google'ın bu yasağı sonrası kripto para piyasasında başlamış olan düşüş daha da hızlanmıştı.

Google, Facebook'un Şubat ayı başında aldığı kripto paralarla ilişkili reklam yasağını takip etmişti ve şimdi ise bu alanda bir değişiklik yapıyor. Bakalım aynı şekilde Facebook bu değişimi takip ederek reklamlarda esneklik sağlayacak mı?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.