CB Insights, lüks endüstrisi trendlerinde yerli girişim Appsilon'a yer verdi

CB Insights, lüks endüstrisi trendlerinde yerli girişim Appsilon'a yer verdi

Araştırma şirketi CB Insights, lüks endüstrisinde sektörü yeniden şekillendirecek olan trendler hakkında hazırladığı raporda yerli girişim Appsilon'a da yer verdi. Laboratuvarda elmas üreten yerli girişim Appsilon, raporda rakibi Diamond Foundry ile aynı segmentte yer alıyor. Bu noktada San Franciso merkezli Diamond Foundry'nin toplamda 100 milyon dolar yatırım aldığını hatırlatmakta fayda var.

Raporda Appsilon ve Diamond Foundry lüks ürünlerin üretim şeklini değiştiren girişimler başlığı altında yer alıyor. Doğa dostu lüks ürünlerden kısaca bahseden raporun bu bölümünde Pırlanta segmentinde Diamond Foundry'nin üretim yöntemlerine de değiniliyor. Deri üretiminde ananas anam ve Modern Meadow'u öne çıkaran rapor, İpek üretiminde de Bolt Threads ve Sericyne şirketlerini örnek gösteriyor.

Raporda yeni sürdürülebilir ürünlerin ortaya çıkması ve popülarite kazanmasıyla; lüks ürün satıcılarının, müşterileri tarafından bu ürünleri tedarik zincirine dahil etmeye zorlanacağından ve hatta hayvancılık ve madencilikten elde edilen geleneksel ürünler yerine bu yeni nesil ürünlerin tercih edilebileceğinden bahsediliyor.

Bu anlamda Appsilon ve ananas anam gibi ürünlerin geleceğinin parlak olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle Türkiye'den bir buçuk yaşında ve 1,5 milyon euroluk yatırım alan bir girişim olan Appsilon'un, globaldeki rakibi olan ve yatırımcıları arasında Leonardo di Caprio, GVA Capital, Capricorn Invesment Group'un bulunduğu Diamonds Foundry ile birlikte listelenmesi büyük bir başarı.

Genellikle yatırımcılara analiz ve rapor hazırlayan CB Insights'da yer alan Appsilon'un  önümüzdeki günlerde daha fazla yatırım alması da muhtemel.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.