YouTube, Trendler sekmesinde nasıl yer alınacağını açıkladı

YouTube, Trendler sekmesinde nasıl yer alınacağını açıkladı

YouTube'un Chief Business Officer'ı Robert Kyncl, Trending sekmesinin bilinenin aksine görüntülemeleri arttırmak için değil, yeni kullanıcılar çekmek için tasarlandığını açıkladı. Kyncl, içerik üreticisi Caspar Lee ile yaptığı röportajda YouTube'un trendler sekmesinden gelir elde etmeye, üyelikten istismara kadar bir çok farklı konuya açıklık getirdi.

Kyncl, Trending sekmesi konusunda Lee'ye görüntülemelerinin büyük bir kısmını önerilen özelliği üzerinden aldığını söyledi. Kullanıcıların izlediklerini temel alarak kendilerine önerilen sekmesinde içerik önerileri sunan YouTube, Trendler sekmesini platformda yükselişe geçen içerikleri göstermek için kullanıyor. Örneğin bugün Trendler sekmesine baktığımıza Captain Marvel'İn resmi fragmanını ve Çukur dizisinin yayın öncesi görüntülerini görüyoruz.

Bu noktada Lee'nin de röportajda belirttiği üzere bu sekmenin içerik üreticilerine pek yer vermemesi dikkat çekiyor. Kyncl ise bu konuda şu cümleleri sarf ediyor:

Trendler sekmesini değerlendirme şeklimiz ve böyle bir sekmeye sahip olma sebebimiz; içerik üreticilerimizin de videolarını gösterebileceği daha fazla izleyiciyi YouTube'a getirmek.

Yani aslında Trendler sekmesi, yeni kullanıcıların içeriklerden bunalmamasını sağlıyor. Eğer bir kullanıcı YouTube'da dolaşırken hoşuna giden bir konu bulursa, platformda kalarak keşfetmeye devam ediyor. Tam da bu noktada Kyncl, sadece YouTube'da popüler olanları değil aynı zamanda dünyada da popüler olan içerikleri yansıtmaya çalıştıklarını belirtiyor. Bu nedenle YouTube dışındaki verileri de değerlendirdiklerini sözlerine ekliyor.

Bu arada röportajda dikkat çeken konulardan birinin de gelir elde etme olduğunu söyleyelim. Lee, bir video kısıtlandığında ya da reklam almadığında daha az görüntülenme aldığını belirterek, uzun süredir içerik üreticilerin yaşadığı bir kaygıyı gündeme getirdi. Kyncl ise bu konudaki söylentilere açıklık getirerek şu açıklamayı yaptı:

Gelir kararları ile görüntüleme kararlarını birbirinden ayırıyoruz. Eğer gelirlerin görüntülemeyi etkilemesine izin verirseniz, zamanla izleyicilerinizi kaybetmeye başlarsınız.

Kyncl, gelir elde etmeye uygun görülmeyen videolar için içerik üreticilerinin kendilerine ulaşabileceğini de sözlerini ekledi. Sistemlerinin mükemmel olmadığını belirten Kyncl, içerik üreticileri geri bildirim vermeye teşvik etti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.