Doktorlar arasında iletişimi sağlamayı hedefleyen uygulama: HippocrApp

Doktorlar arasında, konsültasyon ve iletişimi sağlamak amacıyla yine bir doktor tarafından kurulan girişim, hekimler arasındaki tıbbi iletişim sorunlarına çözüm olma amacıyla yola çıkıyor.
Doktorlar arasında iletişimi sağlamayı hedefleyen uygulama: HippocrApp

Bilgi birikimi ve tecrübenin en kıymetli olduğu alanlardan birisi de tıp. Son dönemde sağlık sektöründe pek çok uygulamayı teknoloji sayesinde hayatımıza sokmuş durumdayız. Yeni bir girişim olan HippocrApp ise, hedef kitlesi sadece doktorlar olan bir profesyonel ağ niteliği taşıyor.

Sadece tıp ve diş hekimlerinin kayıt olarak üye olabildiği HippocrApp, bu anlamda kapalı bir bilgi platformu. Amacı ise hekimler arasında tıbbi iletişim sorunlarına çözüm olacak bir iletişim kanalı geliştirmek. Op. Dr. Fahri Yılmaz tarafından kurulan girişim, hekimleri online ortamda mobil uygulamaları aracılığıyla bir araya getirmeyi amaç ediniyor.

Hekimlerin özellikle karar veremediği vakalarda, teşhis ya da tedavide zorlanılan durumlarda kendi meslektaşlarına danışmalarının, fikir alışverişinin olağan olduğunu belirten Yılmaz, uygulama sayesinde hekimlerin bilgiye ve tecrübeye ulaşmalarını kolaylaştırmayı amaçlıyor. Hekimler farklı branşlar altında, vakalarını yazı, fotoğraf ya da video kullanarak diğer meslektaşlarına sunarak, yardım ve görüş alabiliyor.

Sadece doktorlar üye olabiliyor

Hekimler aynı zamanda uygulama aracılığıyla medikal gündemi takip edebiliyor, kongre ve etkinliklerden haberdar olabiliyor. Bunun yanı sıra, uygulama üzerinden mesajlaşma da mümkün. Üyeliğin ücretsiz olarak gerçekleştirilebildiği uygulamada üyelik şartı ise doktor olduğunu kanıtlamanız. Bunun için bir moderasyon ekibi var ve üye olmak isteyenlerin gerçekten doktor olup olmadığını kontrol eden bir mekanizma da mevcut. Paylaşılan bilgilere göre HippocrApp henüz yeni bir girişim olmasına rağmen şu anda 1000'den fazla doktor üyeye ulaşmış bile.

Kocaeli Üniversitesi Teknopark'ta 10 kişilik bir ekip tarafından geliştirilen uygulama, KOSGEB desteği de almış. Bir süredir üzerinde çalışan uygulamaya fikir safhasından bu yana maddi ve manevi destek veren doktor çevresinden de destek aldığını belirtiyor Dr. Fahri Yılmaz. Android uygulaması çok yakın bir gelecekte çıkacak HippocrApp'in iOS versiyonu ise şu anda indirilebilir durumda. HippocrApp şimdilik Türkiye'de kullanıma sunulsa da, uygulamanın tüm dünyadaki hekimlerin ilgisini çekebileceği de belirtiliyor. Kısacası gelecekte HippocrApp hem dünyaya açılabilir, hem de doktorlar için önemli bir bilgi kaynağı oluşturabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.