Apple Music artık Android Auto ile çalışabilecek

Apple Music artık Android Auto ile çalışabilecek

Apple kendi müzik servisi Apple Music'in Andorid uygulaması için yayıladığı bir güncelleme ile artık Android Auto'ya destek vermeye başladı. Bundan böyle Apple Music kullanmayı tercih eden Android kullanıcıları Google'ın araç içi platformu Android Auto üzeriden müzik dinleyebilecek.

Spotify ve Google Play Music servislerini tercih etmeyerek, Apple Music'de karar kılan çok sayıda Android kullanıcısı müziksever olduğunu düşünmüyor olsam da, Apple bu özelliği geçtiğimiz aydan itibaren test etmeye başlamıştı. Apple ve Google arasındaki rekabete rağmen birbirlerinin platformlarına kendi servis ve hizmetlerini 'centilmence' sunmaya devam ediyor.

Karşılıklı mutabakatlarla adım atıldığını düşündüğümüz bu süreçlerde, Apple ve Google birbirlerinin ayağına basmadan ilerlemeye çalışıyor. Bu durum özellikle araç içi servislerde öne çıkıyor. Çünkü Android telefonu olan bir kullanıcı, CarPlay destekli bir otomobil satın aldığında bundan tam verim alamayabiliyor. Aynı şekilde bir iPhone sahibi de Android Auto destekli otomobilinden istediği verimi alamaması çok normal.

Android Auto ve CarPlay kullanıcıları tekelden kurtuluyor

Apple, Android Auto desteğinde işi bir adım daha öteye taşımış. iOS'da bulunmayan microSD desteği, Android Auto üzerindeki Apple Music aracılığıyla microSD desteğini de kavuşmuş durumda. Böylece kendi platformunda desteklemediği bazı özellikler için Android Auto'da destek sunmuş Apple Music. Bunun da amacı alışılmış deneyimde rekabet edebilmek gibi gözüküyor.

Henüz dün duyurduğumuz bir haberde de artık Apple CarPlay kullanıcılarının Google Maps kullanmaya başlayabileceklerini duyurmuştuk. Bu tarz karşılıklı adımların en çok kullanıcıların seçme özgürlüğüne etki ediyor olması da olumlu bir gelişme.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.