Angry Birds, Magic Leap One'a AR oyunu olarak geliyor

Angry Birds, Magic Leap One'a AR oyunu olarak geliyor

Oyun şirketi Rovio'nun önde gelen oyunu Angry Birds, Magic Leap One'da yerini almaya hazırlanıyor. İlk olarak geçtiğimiz ay satışa sunulan karma gerçeklik gözlüğü Magic Leap One'ın şimdiye kadar hiçbir ürün sunmamasına rağmen  1.9 milyar doların üzerinde yatırım toplamayı başardığını da hatırlatalım.

Platformun geleceğin medyası olma ihtimali her geçen gün artarken, Rovio da ilk oyun üreticilerden biri oldu. Bu platform için İsveçli sanal ve artırılmış gerçeklik geliştiricisi Resolution Games ile ortaklığa giden şirket, Angry Birds: FPS oyununu ortaya çıkardı.

Aslına bakarsanız bu yeni oyunun standart bir Angry Birds deneyimi sunduğu söylenebilir. Bu oyunda da diğer sürümlerde olduğu gibi yine insanlaştırılmış kuşlar ve bir sapan mevcut. Üstelik hedefiniz de pek değişmiş değil. Bu kuşları, yeşil domuzları yerinden etmek için  taş ve ahşap yapılara fırlatıyorsunuz. Yine de tüm bu yapıları kuşları ve sapanı sanal ve interaktif 3 Boyutlu objeler halinde gerçek dünyada görüntüleyebilmek en büyük farkı ortaya koyuyor.

Oyunu deneyenler ise ilk kez bir Magic Leap One deneyimi yaşamalarına rağmen hızlıca bu ortama uyum sağlayabildiklerini ifade ediyor. Rovio One'ın kumandasını sapanı geri çekmek için kullanıyor. Bunun dışında kumada bir seviye seçmek ve kayan butonlar üzerinden bölümü yeniden oynamak için de kumandayı kullanabiliyorsunuz. Kumandayı bir iki kez kullandıktan sonra oyunda hızlıca ilerleyebildiğiniz söyleniyor.

Rovio'nun ilk AR oyunu olmasına rağmen Angry Birds: FPS'nin etkileyici bir görüntüye ve bağımlılık yaratan bir içeriğe sahip olduğu da yapılan yorumlar arasında. Rovio'nun bu durumu VR oyunların deneyimli ismi Resolution Games'e borçlu olduğu düşünülebilir. Zira bu oyun ilk olarak VR olarak geliştirildi. Bir süre sonra ise özellikle Magic Leap One'da çalışması için AR olarak piyasaya sürüldü.

Bu arada Magic Leap One 'ın bir VR başlıkla karşılaştırıldığında 50 derecelik bir görüş alanına sahip olması nedeniyle eleştirildiğini de hatırlatalım. Görünen o ki; Rovio ve Resolution yüksekliği ve genişliği bu kaygıları göz önünde bulundurarak tasarladı. Zira oyuncular tarafından oyunun gerçekçiliği artarken, görüş alanı konusunda her hangi bir sıkıntı yaşanmadığı vurgulanıyor.

Yine de Magic Leap One Creator Edition'ın fiyatlarını düşündüğümüzde, bu oyunu deneyimlenecek olan kişi sayısının oldukça kısıtlı olduğunu söyleyebiliriz. 2 bin 295 dolardan kullanıcıya sunulan başlık, bir ay boyunca sadece ABD'de teslimat yaptı. Dolayısıyla bir zamanlar mobil kullanıcıların bağımlılığı haline gelen Angry Birds'ün, bu platformda aynı kullanıcı tabanı ve büyümesini yaşaması henüz mümkün değil. Bu anlamda bu yeni oyunu, Rovio'nun geleceğe yaptığı bir yatırım olarak değerlendirebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.