Microsoft, Dynamics 365 CRM servisine yapay zekayı dahil ediyor

Hemen hemen bütün teknoloji şirketleri gibi Microsoft da tüm uygulamaları için makine öğrenimini aktif hale getirecek. 
Microsoft, Dynamics 365 CRM servisine yapay zekayı dahil ediyor

Hemen hemen bütün teknoloji şirketleri gibi Microsoft da tüm uygulamaları için makine öğrenimini aktif hale getirecek. O halde Microsoft'un Dynamics 365 CRM ürünlerine yapay zekayı dahil etmesinin de pek şaşırtıcı olmadığını söyleyebiliriz.

Bir yıl önce, şirket ilk Dynamics 365 AI çözümlerini tanıttı ve bugün de üç yeni ürünün lansmanı ile bu portföyü genişletiyor. Bu ürünlerin Satış, Müşteri Hizmetleri ve Pazar İstatistikleri odaklı olduğunu belirtelim.

Satış için Dynamics 365 AI, şaşırtıcı bir şekilde, satış ekiplerinin duygu analizi kullanarak beklentilerini daha derinlemesine kavramasına yardımcı olmayı amaçlıyor. Son dönemde satış için yapay zeka kullanımı, makine öğrenimi uygulamalarının en temelleri arasında yer alıyor, ancak satış için yapay zeka da bu satış görevlilerinin hangi eylemleri daha sonra yapmaları gerektiğini ve hangi önceliklere öncelik vermeleri gerektiğini anlamalarına yardımcı oluyor. Bu özelliğin ayrıca yöneticilerin bireysel satıcılarını almaları gereken eylemlere yönlendirmelerine yardımcı olacağını söylemek de mümkün.

Benzer şekilde, Müşteri Hizmetleri uygulaması müşteri hizmetleri sorunlarını anlamak ve tahmin etmek için doğal dil anlayışını kullanmaya ve maliyetleri düşürmek için sanal aracıları kullanmaya odaklanıyor.

Son olarak, Pazar İstatistikleri için Dynamics 365 AI, isminin tam olarak anlamını veriyor. Ekiplere sosyal duyarlılık hakkında veri sağlıyor, ancak bunu gerçekleştirirken de daha derine inmeyi amaçlıyor. Bu özellik, kuruluşların çok büyük miktarlarda toplumsal duyarlılığı kullanabilmelerine, analiz edebilmelerine ve daha sonra marka sadakatini arttırmak için bu bilgileri nasıl kullanacaklarına ve aynı zamanda bir kurumda farklı marka yakınlıklarının sağlanmasına yardımcı olacak haber değeri olaylarının nasıl anlaşılacağını anlamaya yardımcı oluyor.

Görsel Kaynak: Deposit Photos

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.