Amazon Türkiye'nin Ülke Müdürü Sam Nicols kimdir?

Amazon Türkiye'nin Ülke Müdürü Sam Nicols kimdir?

Dünyanın en büyük e-ticaret platformlarından biri olan Amazon'un ülkemizde faaliyet göstermeye başlayacağı günü aylardır bekliyorduk. Uzun süredir beklediğimiz zaman sonunda gerçekleşti ve Amazon bugün itibarıyla Türkiye pazarına atıldı.

Amazon Türkiye'nin Ülke Müdürü Sam Nicols'ün kim olduğunu merak edenler için de Nicols'ün önceki deneyimlerinden ve kim olduğundan biraz bahsetmek istiyoruz. 8 yıldır Amazon'da çalışan Nicols 2018 başından beri Türkiye Ülke Müdürü görevini üsteleniyor.

Gelelim detaylarıa Sam Nicols, 1993 ve 1998 yılları arasında University of California, San Diego'da Kimya Mühendisliği eğitimi gördü. Yüksek lisansını ise University of California, Berkeley'de Malzeme Bilimi ve Mühendisliği üzerine yaptı. 2005 ve 2007 yılları Columbia University'de MBA eğitimi gören Nicols, 2002 ve 2005 yılları arasında, İsveç'te bulunan Chalmers University of Technology'de Araştırma Mühendisi olarak görev yaptı.

2006'nın Haziran ve Ağustos ayları arasındaki 3 aylık süreçte Amazon'da MBA yaz stajı yapan Nicols, böylece Amazon'daki kariyerinin ilk adımını da atmış oldu. Bu stajdan sonra Münih'te bulunan Bain & Company'de Eylül 2007 ve Kasım 2009 yılları arasında danışman, Kasım 2009'dan Mayıs 2010'a kadar ise Case Team Leader olarak görev yaptı. Sam Nicols, aynı yılın Ağustos ayında Amazon'un Münih ofisinde Senior Manager Vendor Management olarak görev yaptı ve bu görevinden sonra Kasım 2012'de Senior Manager Programs olarak şirkette faaliyet göstermeye başladı.

Temmuz 2014'te Senior Manager Prime & Delivery Experience, Nisan 2016'da Director Prime & Delivery Experience olarak görev alan Sam Nicols, Amazon'daki görevine Türkiye'de Ülke Müdürü olarak devam ediyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.