iPhone çökertmek için 15 satırlık kod yeterli

Sabri Haddouche, iPhone'unuzun çökmesi ve zorla başlatılması için yeni bir yöntem keşfettiğini Twitter üzerinden açıkladı.
iPhone çökertmek için 15 satırlık kod yeterli

Her geçen gün güvenlik açıkları ile dolu olan mobil cihazlarımızı etkileyebilecek pek çok yeni hata bulunuyor. Bugün ise Sabri Haddouche adındaki bir güvenlik araştırmacısı iPhone'unuzun çökmesi ve zorla başlatılması için yeni bir yöntem keşfettiğini Twitter üzerinden açıkladı.

Sabri Haddouche'nin keşfettiği yöntem ile sadece 15 satırlık bir kod kullanarak iPhone veya iPad'inizi çökertmek ve yeniden başlamaya zorlamak mümkün. Atılan Tweet'te Sabri Haddouche'nin keşfettiği kod dizisinin linkini bulabilirsiniz. Fakat bu linke tıkladığınızda iPhone veye iPad'inizin çökeceğini ve yeniden başlayacağını da belirtelim.

Veri hırsızlığı için kullanılamıyor

Techcrunch'a konuyla ilgili açıklamalar da yapan Sabri Haddouche, keşfettiği kodun iOS tabanlı ve HTML render'layan tüm cihazları etkileyebileceğini belirtti. iPhone'unuzun çökmesi ve yeniden başlaması oldukça sinir bozucu olsa da bu kod dizisinin cihazınıza çok fazla zarar veremeyeceğini de belirtelim.

Keşfedilen kod sadece Safari'nin WebKit render moturunu bozuyor ve bu sayede cihazın çökmesine neden oluyor. Bu kodun herhangi bir hırsızlığı için kullanılması ise mümkün değil. Tabii ki Apple'ın bu açık için bir güncelleme yayınlayacağını söylemek sürpriz olmayacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.