Sahibinden.com, aylık 44,3 milyon kullanıcı sayısına ulaştı

Sahibinden.com, Google Analytics 2018 Temmuz ayı verilerine göre web’de 11,9 milyon, mobilde 32,4 milyon olmak üzere toplamda 44,3 milyon aylık aktif kullanıcı sayısına ulaştı.
Sahibinden.com, aylık 44,3 milyon kullanıcı sayısına ulaştı

Türkiye'nin en önemli e-ticaret ve alım-satım platformlarından biri olan Sahibinden.comGoogle Analytics 2018 Temmuz ayı verilerine göre web’de 11,9 milyon, mobilde 32,4 milyon olmak üzere toplamda 44,3 milyon aylık aktif kullanıcı sayısına ulaştı.

Ağustos ayında Sahibinden.com’da toplam 10 kategoride, yaklaşık 6 milyon aktif ilan yer aldı. Google, Youtube, Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal medya platformlarından sonra Türkiye’nin en çok ziyaret edilen internet platformu olan Sahibinden.com, aylık 292 milyon ziyaret ve 8,9 milyar sayfa görüntülemesi ile Similarweb verilerine göre dünyanın en büyük 4. online ilan platformu oldu.

Sahibinden.com'da en çok ziyaret edilen saat 22:00 olurken, en çok ilan bakılan tarih ise 26 Şubat oldu. Platformda en çok ilan veren şehir İstanbul iken onu Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya izledi. En fazla ilan artışı yüzde 156 ile Bahçe - Yapı Market kategorisinde yaşandı. Bu kategoriyi yüzde 151 ile Çocuk Gelişimi kategorisi izledi.

Sahibinden.com'un ulaştığı 44,3 milyon aylık kullanıcı sayısıyla Aralık 2017'deki kendi rekorunu da kırdığını da belirtelim. Şirketin yeni rekoruyla ilgili olarak, Sahibinden.com Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Boğaç Göncü, 44,3 milyon aktif kullanıcının bir araya geldiği bir buluşma noktası olarak kullanıcılarına e-ticaret deneyimini, en iyi ve en güvenilir şekilde yaşatmak için sürekli çalıştıklarını söyledi. Boğaç Göncü, hızla dijitalleşen dünyada sahibinden.com olarak kullanıcıların istek ve beklentilerini karşılamak için, pazar araştırmalarına, arama motoru optimizasyonu çalışmalarına, büyük veri ve makine öğrenimi projelerine ve insan kaynağına sürekli yatırım yaptıklarınının da altını çizdi.

Aksoy Group bünyesinde 2000 yılında kurulan sahibinden.com, son olarak geçtiğimiz haziran ayında yapay zeka destekli  “Fotoğraftan Araç Tanıma” özelliğini aktif etmişti. Platformun şu anda, 650’den fazla çalışanı, 6 milyona yakın aktif ilanı bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.