Facebook'un SapFix adlı yapay zeka aracı kodunuzdaki hataları yakalıyor

apFix, kodları tarayarak, hataları tespit edebiliyor, farklı yamaları test edebiliyor ve bu yamalar arasında en iyi olanları mühendislere kullanmaları için önerebiliyor.
Facebook'un SapFix adlı yapay zeka aracı kodunuzdaki hataları yakalıyor

Bu hafta bir başka yapay zeka projesi olan Rosetta ile gündeme gelen Facebook, şimdi de SapFix adında kodları tarayabilen bir yapay zeka programlama aracı tasarlayarak piyasaya sürdü. SapFix, kodları tarayarak, hataları tespit edebiliyor, farklı yamaları test edebiliyor ve bu yamalar arasında en iyi olanları mühendislere kullanmaları için önerebiliyor.

Facebook'un bugün gerçekleşem Scale mühendislik konferansında tanıtılan SapFix, hali hazırda Facebook'un devasa kod tabanında çalışıyor. Hatta şirket, bu teknolojiyi kendi yazılım geliştirici topluluğuyla paylaşmayı planlıyor.

Facebook'un yazılım geliştirici ekibi, bu aracın, Facebook'un kod tabanı gibi bir ölçekte çalışan ilk test ve onarım otomasyon aracı olduğunu söylüyor. SapFix, Facebook'un bir önceki hata algılama otomasyonu Sapienz ile birlikte çalışabildiği gibi, onsuz da hareket edebiliyor. Eğer beraber çalışırlarsa Sapfix, Sapienz'in keşfettiği problemlere çözüm önerileri sunuyor.

Aslına bakarsanız, bu tarz araçlar daha küçük ekiplerin daha güçlü ürünler ortaya çıkarmasını sağlayabilir. Aynı şekilde daha büyük şirketlerin mühendisliğe ayırdığı zamandan tasarruf etmesine yol açabilir. Bu anlamda SapFix'in Facebook'u bir çok problemden kurtardığını söyleyebiliriz.

Bu arada Facebook'un makine öğrenmesi yazılımları için bilgisayar donanım ekosistemine yeniden yön veren bir stratejiyi hayata geçirdiğiniz söylemekte fayda var. Bugün makine öğrenmesi tarafında donanım hızlandırması için Glow derleyicisini duyuran şirket, bu alanda Cadence, Esperanto, Intel, Marvell ve Qualcomm gibi önde gelen üreticilerle iş birliği yapacak. Bunun sonucunda Facebook'un açık kaynak sunucu tasarımları için üretilen Open Compute Projesine ve bağlantı teknolojisi için üretilen Telecom Infra Projesine kaykılacak sağlanacak.

Bu yıl Facebook'un F8 konferansında açık kaynaklı hale getirilen Glow, çeşitli makine öğrenmesi frameworkleriyle çalışabiliyor. Glow'un aynı zamanda derin öğrenme sürecini hızlandırmak isteyen donanım hız arttırıcılarıyla çalıştığını da belirtelim.

Donanım hız arttırıcılarının makine öğrenme sürecindeki iş yükünü azalttığını söyleyen Facebook ekibi, donanım ortaklarının, bu pazar için üretecekleri ürünleri daha kısa zamanda piyasaya sürebileceklerini belirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.