Paraşüt’ten KOBİ'ler için yeni hizmet: Teşvikmatik

Paraşüt, sunduğu yeni hizmeti olan Teşvikmatik ile yüzlerce KOBİ'nin imdadına yetişmeyi planlıyor. Bu hizmet ile KOBİ'lerin en büyük masraf kalemlerinden biri olan SGK primleri, yüzde 80’e varan oranlarda geri alınabiliyor.
Paraşüt’ten KOBİ'ler için yeni hizmet: Teşvikmatik

KOBİ'lerin devlet teşviklerinden daha kolay yararlanmalarını hedefleyen Paraşüt, sunduğu yeni hizmeti olan Teşvikmatik ile yüzlerce KOBİ'nin imdadına yetişmeyi planlıyor. Paraşüt'ün Teşvikmatik hizmeti, işletmelerin yürürlükteki teşvik yasaları dahilinde SGK'ya ödedikleri primlerden geri alabilecekleri tutarları 1 gün gibi kısa bir sürede eksiksiz olarak hesaplıyor.

Sadece bu hesaplamaları yapmakla kalmayan Teşvikmatik, hesaplamalarını detaylı bir rapor halinde işletme sahipleri ile aylık olarak paylaşarak SGK bildirgelerini güncellemelerini sağlıyor. Sadece Paraşüt abonelerinin yararlanabildiği bu hizmet ile KOBİ'lerin en büyük masraf kalemlerinden biri olan SGK primleri, yüzde 80’e varan oranlarda geri alınabiliyor.

250’den fazla abone yararlandı

Teşvik miktarını öğrenmek isteyen kullanıcılar "Ekran" adlı sayfaya yönlendiriliyor ve bilgilerini buraya bırakıyorlar. KOBİ'ler, Paraşüt Teşvikmatik sayesinde istihdam hamlesine katkı sağlarken aynı zamanda hem harcamalardan hem de başvuru sürecinde kaybedilen zamandan tasarruf ediyorlar.

Şimdiye kadar 250’den fazla abonenin 2,5 milyon TL’yi aşkın teşvikten yararlanmasını sağladıklarını dile getiren Paraşüt Kurucu Ortağı Sean Yu, KOBİ’lerin işlerini büyütebilmesi için güçlü bir finansal yapıya ihtiyaçları olduğunun altını çizdi.

KOBİ'lerin devletin sunduğu imkanlardan yararlanmalarının finansal yapılarını doğru yönetebilmeleri için oldukça değerli olduğunu da belirten Yu, Paraşüt olarak hem KOBİ'lerin istihdama olan katkılarını artırmak hem de maliyetlerini azaltmak için bu hizmeti hayata geçirdiklerinin altını çizdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.