Blockchain tabanlı kredi skorlama girişimi Colendi, Colendi Card'ı kullanıma sundu

Blockchain tabanlı kredi skorlama girişimi Colendi, Colendi Card'ı kullanıma sundu

İlk olarak Webrazzi Fintech 2017 sahnesinde tanıtılan ve Bülent Tekmen tarafından kurulan blockchain tabanlı mikro kredi ve kredi skorlama girişimi Colendi, kullanıcıların kredi skorları ve var olan finansal sistem arasındaki boşluğu kapatmak için geliştirdikleri Colendi Card'ı bugün tanıttı.

Colendi Card, adı üstünde kart olarak kullanıma sunuluyor ve Colendi protokolünün tüm özelliklerini kullanarak kullanıcıların kredi puanı geliştirmesine imkan sağlıyor. Kartın her kullanımı da skorun gelişmesine katkıda bulunuyor. Üstelik bunu yaparken kullanıcılar standart kartlardan farklılaşıyor.

Colendi Card, hızla büyümekte olan Colendi ekosistemindeki işletmelerde ve dünya çapında MasterCard ve Troy kabul edilen her yerde kullanılabiliyor.

Yaptığı açıklamada Colendi CEO'su ve kurucu ortağı Bulent Tekmen şöyle diyor:

Colendi Card, bankacılık sisteminde yer alamayan ve düşük gelirli kişilerin finansal ayak izine sahip olmasında önemli bir rol oynayabilir. Bu kart, geleneksel bankacılık sistemi ile arasında bir bariyer olan kişilerin bariyeri kaldırmasına ve finansal sistemle etkileşime girmesine yardımcı olacak. Geleneksel finansal kurumlar belirli bir sicile sahip olmayan kişilere kredi vermek istemez, Colendi Card ile herkese kendi Colendi Skorunu blockchain tabanlı, güvenli bir ortamda geliştirme fırsatı veriyoruz.

Colendi'nin misyonu, dünyanın her yerindeki insanlara basit finansman çözümleri getirmektir. Blockchain üzerine inşa edilmiş şeffaf bir sistem kullanan Colendi akıllı telefonlar üzerinden erişilebilir olacak. Colendi App, nihayetinde kullanıcıların fiat veya kripto para birimlerini kullanarak birden fazla cüzdan üzerinden hesaplarını yönetip ödeme yapabilmelerini sağlayan Colendi Card'a bağlanacaktır.

Colendi Kartı Colendi web sitesi aracılığıyla satışa sunulacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.