Otonom araçlardan yapay zekaya Baidu'nun dünyası

"Yapay Zeka (AI) dijital reklamcılığı güçlendiriyor." bu teknoloji yardımıyla "kullanıcının ne istediğini ve neye ihtiyacı olduğunu tahmin etmek istiyoruz.'
Otonom araçlardan yapay zekaya Baidu'nun dünyası

"Yapay Zeka (AI) dijital reklamcılığı güçlendiriyor." bu teknoloji yardımıyla "Kullanıcının ne istediğini ve neye ihtiyacı olduğunu tahmin etmek istiyoruz.' Bu sözler Almanya'nın Köln kentinde süren DMEXCO 2018'de sahne alan Çin arama motoru Baidu'nun Başkan Yardımcısı (VP) Alex Cheng'e ait.

Bildiğiniz üzere Baidu, Çin'in en büyük internet arama sağlayıcısı olmasının yanı sıra dijital ürün ve hizmetler de sunuyor. 2017'nin başlarında  yapay zeka (AI) ve makine öğrenimi gibi gelişmekte olan endüstileri üzerine alan şirket, Çin internet nüfusunun verilerini de kullanarak AI algoritmasını daha iyi hale getiriyor. 

Cheng konuşmasında kamyon sürücülerinin direksiyonda uyuşukluğunu algılayan ve onları tam ses müzikle uyandırabilen bir yapay zeka uygulaması geliştirdiklerini paylaştı. Cheng'e göre Baidu yapay zeka projelerinde konforu da ön plana çıkarmaya çalışıyor. Şirketin dahil olduğu bir başka proje ise 14 kişi kapasitesine sahip otonom minibüsler. Sürücüsüz bu minibüslerin şu anda üretim aşamasında olduğunu söylüyor.

Başkan Yardımcısı'na göre yapay AI dijital pazarlama dört ana kategoride destekleniyor. Bunlar tahmin, öneri, kişiselleştirme ve dinamik optimizasyon. 

Öte yandan Cheng sözlerine, şu anda yolun çok başında olan yapay zeka tabanlı dijital pazarlamanın  bir sonraki aşamada "takviye öğrenme"  (reinforcement learning) çağına gireceğini belirtiyor. 

Reklamverenin ROI'si %150 artabiliyor

Bu arada, internet şirketi DO Global, DMEXCO 2018'de Baidu'nun PaddlePaddle'ını görüntü ve semantik segmentasyon ve diğer derin öğrenme teknolojileriyle birlikte kullandığı bir servisini resmen tanıttı. 

DU Ad Platform'una entegre edilen sistem ile reklamverenlerin ROI'sinin %150 arttığı belirtiliyor. Derin sinir ağlarıyla reklam performansını tahmin etmek için kullanılan algoritmalarla çalışan sistemi şu anda  Uber, Gardenscapes ve AliExpress dahil olmak üzere birçok şirketin kullandığını da paylaşalım. 

Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla sunduğumuz DMEXCO 2018'den gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.