SPONSORLU

Yılda 20 Bin Otomobil Satışı Gerçekleştiren Platform: ikinciyeni.com

Yılda 20 Bin Otomobil Satışı Gerçekleştiren Platform: ikinciyeni.com

Online satış yöntemi ile otomobil satışına yeni bir soluk getirmek için kolları sıvayan Çelik Motor, 2014 yılında hayata geçirdiği ikinciyeni.com ile sektörün en değerli platformlarından birini oluşturmayı başardı. 2018 yılı itibariyle de ikinciyeni.com, yılda ortalama 20 bin otomobilin satıldığı eşsiz bir alım-satım platformuna dönüştü.

Faaliyete başladığı ilk zamanlarda Çelik Motor bünyesinde operasyonel, filo ya da günlük olarak kiralanan araçların ikinci el satışının gerçekleştiği platform, 2017 yılı itibariyle bireysel satıcıların araçlarını satmasına da olanak tanıyor. Ayrıca açık artırma dışında artık kullanıcılar, “Hemen Al” seçeneğini de tercih edebiliyor. Hemen Al seçeneği ile kullanıcılar, açık artırmaya dahil olmadan beğendikleri otomobilin detay sayfasında yer alan “Satın Al” butonuna tıklayıp hemen satın alım yapabiliyor.

ikinciyeni.com’da Satılan Araçlar Güvenilir mi?

İkinci el araçları satın alacak kişilerin ilk olarak aklına “Acaba arabanın bir sorunu var mı?” sorusu geliyor. ikinciyeni.com da soru işaretlerinin önüne geçmek için tarafsız ekspertiz hizmetiyle kullanıcılara cevap üretiyor. Dünyanın önde gelen ekspertiz şirketlerinden biri olan TÜV SÜD, ikinciyeni.com üzerinden satılacak araçların, kozmetik özelliklerini ve mekanik aksamlarını detaylı şekilde inceleyip sonuçları rapor haline getiriyor. Kullanıcılari, ikinciyeni.com üzerinden satın almak istedikleri aracın ekspertiz raporunu görüntüleyebiliyor ve açık artırma ya da Hemen Al seçeneğiyle araca sahip oluyor. Araç satın alındıktan sonra ekspertiz raporunda belirtilen sorunlardan başka herhangi bir aksaklık ortaya çıkarsa kullanıcının zararı ikinciyeni.com tarafından karşılanıyor ya da iade işlemi gerçekleştirilebiliyor. Böylece platform hem şeffaf hem de güvenilir olduğunu kullanıcılara gösteriyor.

ikinciyeni.com’un Sistemi Nasıl Çalışıyor?

Peki, ikinciyeni.com sistemi tam olarak nasıl çalışıyor? Bireysel ya da kurumsal satıcıların araçları öncelikle ekspertiz sürecinden geçiyor ve fotoğraflarıyla beraber site üzerinde yerini alıyor. Açık artırmaya katılan ya da Hemen Al seçeneğini tıklayan kullanıcıların kredi kartından 1000 TL provizyon ücreti kesiliyor (Böylece sadece araçla gerçekten ilgilenen kişiler belli oluyor ve bireysel satıcılar mağdur edilmiyor). Kullanıcı, açık artırmayı kaybettiği takdirde de provizyonu istediği zaman profil sayfasından iptal edebiliyor. Açık artırmayı kazanan ya da Hemen Al seçeneğini kullanan alıcıların kartından kesilen provizyon bedeli ise hizmet bedeli olarak ikinciyeni.com tarafında kalıyor.

Açık artırma ve Hemen Al gibi farklı satış yöntemleri dışında kredi kartıyla ödeme yöntemi de ikinciyeni.com’u rakiplerinden ayırıyor. Kullanıcı dilerse satın almak istediği aracın ücretini; nakit, kredi kartı ya da kredili ödeme yöntemlerinden biriyle karşılayabiliyor. Hatta dileyen kullanıcılar, otomobilin ücretinin bir kısmını nakit ya da banka kredisiyle, kalan kısmını ise kredi kartıyla ödeyebiliyor. Noter işlemleri ikinciyeni.com tarafından güvenle hallediliyor ve dileyen kullanıcılar lojistik hizmetinden yararlanıp dilediği yerden otomobilini teslim alabiliyor.

Yapay zeka alanında da yatırım yapan ikinciyeni.com, akıllı fiyat hesaplayıcı Carwizz ile bir aracın tahmini satış ücretini buluyor. Böylece kurumsal ya da bireysel satıcılar, araçlarının değerini öğrenebiliyor ve satış sonrası kötü bir sürprizle karşılaşmıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.