Apple Watch Series 4 özellikleri ve fiyatı açıklandı

Daha büyük bir ekran ile karşımıza çıkan Apple Watch Series 4, sağlık anlamında önemli özellikler sunuyor. Apple Watch Series 4, 40 ve 44 mm olmak üzere iki farklı model ile geliyor.
Apple Watch Series 4 özellikleri ve fiyatı açıklandı

Apple’ın bu akşam düzenlenen ve canlı bloglamayla aktardığımız etkinlikte yeni iPhone modelleri ile birlikte akıllı saati olan Apple Watch'ın yeni versiyonunu da tanıttı. Daha büyük bir ekran ile karşımıza çıkan Apple Watch Series 4, sağlık anlamında önemli özellikler sunuyor.

Türkiye İş Bankası’nın katkılarıyla canlı olarak aktardığımız etkinliğin başta iPhone XR, iPhone XS ve iPhone XS Max olmak üzere Apple önemli yenilikler aktarıldı. Etkinlik yayınımızdaki tüm haberlere ulaşmak için Apple 2018 bağlantısını izleyin.

Apple Watch Series 4 özellikleri

Sahnede Apple Watch’ın başarısı ile ilgili açıklamalar da yapan Apple CEO’su Tim Cook, Apple Watch’ın dünyanın en çok satan akıllı saati olduğunu belirtti. Tasarım anlamında çok büyük bir değişiklik yaşamayan Apple Watch Series 4, daha ince çerçevelere ve daha geniş bir ekrana sahip.

Gümüş, altın ve uzay grisi olmak üzere 3 farklı renk seçeneğine sahip olacak olan  Apple Watch Series 4, pek çok farklı versiyona da sahip.

Apple Watch Series 4, 40 ve 44 mm olmak üzere iki farklı model ile geliyor. Bir önceki modellerle kıyaslandığında yeni modellerin ekranları yüzde 32 ve 35 oranında daha büyük. Apple Watch Series 4 için yeni bir saat yüzü de tasarlayan Apple, bu saat yüzü sayesinde 8 farklı bilgiyi aynı anda kullanıcısına aktarabiliyor.

Saat yüzlerindeki 8 bilgi alanının kullanıcılar tarafından değiştirilebileceğini de ekleyelim. Apple Watch Series 4, bilgi dolu saat yüzünün dışında pek çok yeni saat yüzüne de sahip. Saatin sağ tarafında bulunan crown ise artık taptic geri bildirim özelliğine sahip.

Yeni hoparlörlere de kavuşan Apple Watch Series 4, bir önceki modele oranla yüzde 50 daha güçlü hoparlöre sahip. Gücünü Apple tarafından üretilen çift çekirdekli S4 işlemcisinden alan Apple Watch Series 4, yaklaşık iki kata varan bir performans artışı vadediyor.

Apple Watch Series 4 sağlık özellikleri

Gelişmiş sensörlere sahip olan Apple Watch Series 4, kullanıcısının fiziksel olarak yaşayacağı düşüşleri de tespit edebilecek ve gerekli durumlarda acil durum çağrısı yapabilecek. Daha güçlenmiş bir kalp atış hızı algılayıcısına sahip olan Apple Watch Series 4, kalp ile ilgili 3 farklı durumu tespit edebiliyor.

Sağlık anlamında önemli gelişmelere sahip olan Apple Watch Series 4, Electrocardiogram (ECG) desteğine de sahip olacak. Apple Watch Series 4'ün Electrocardiogram desteğine sahip olan ve doğrudan tüketici hedefleyen ilk ürün konumunda olduğunu da belirtelim.

Apple Watch Series 4 fiyatı

Bu özelliklerin kalp ile ilgili oluşabilecek muhtemel sorunları önceden tespit etmesi hedefleniyor. watchOS 5 işletim sistemini kullanacak olan Apple Watch Series 4, bir günü tamamlayabilecek bir pil ömrüne sahip. Son olarak Apple Watch Series 4 modelinin fiyatından bahsedecek olursak Apple Watch Series 4'ün 40 mm'lik versiyonu 399, 44 mm'lik versiyonu ise 499 dolar fiyat etiketi ile satışa çıkacak.

14 Eylül tarihinde siparişe açılacak olan Apple Watch Series 4'ün gönderimlerine ise 21 Eylül tarihinde başlanacak. Son olarak Apple Watch Series 3 modelinin satış fiyatının ise 279 dolar olarak belirlendiğini de ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.