Zendesk, Base'i satın alarak CRM'ini genişletmeyi hedefliyor

Globalde en çok tercih edilen chatbot servislerinden biri olan Zendesk, CRM yazılım girişimi Base'i satın aldığını açıkladı. 
Zendesk, Base'i satın alarak CRM'ini genişletmeyi hedefliyor

Globalde en çok tercih edilen chatbot servislerinden biri olan Zendesk, CRM yazılım girişimi Base'i satın aldığını açıkladı. Zendesk her ne kadar müşteri hizmetlerine sıkı sıkıya bağlı olsa da şirket için artık bu bağlılık yeterli değil gibi görünüyor. Müşteriyi etkileşimin ardında gerçekten tanımak isteyen Zendesk, bu ihtiyacı doldurmak için Base'i satın aldığının altını çizdi.

İki şirket de satın almanın değerini paylaşmadı, ancak Zendesk, satın alma işleminin gelir üzerinde önemli bir etkisi olmaması gerektiğini açıkladı.

Base, CRM sektöründe Salesforce, Microsoft veya Oracle'ın önüne geçmemiş olsa da şirketin, kendi yapay zeka temelleri ile tamamlanmış sofistike bir satış gücü otomasyon platformu yarattığını söylemek mümkün. Bu satın almanın sonucunda daha önce Zendesk'te ürün portföyü için kıdemli başkan yardımcılığı unvanını alan Matt Price, Base ekibinin ilerlemesine öncülük edecek.

Zendesk CEO'su Mikkel Svane, satın almayla ilgili olarak Zendesk'in müşteri hizmetleri için halihazırda yapmış olduğu satışlar için Base'i bünyelerine katmanın önemli olduğunu ve çevrelerinde yerleşik satış ekibi araçları ve hizmet verdikleri müşterilere bunun olumlu olarak döneceğini düşündüğünü söyledi.

2009 yılında kurulan Base, şu anda 5 binden fazla müşteriye hizmet veriyor. Şirket, iletişim, lider puanlama, raporlama ve daha fazlası için entegre araçlar sağlayan modern bir satış çözümü olarak faaliyet gösteriyor. Base, satış elemanlarının işlerini daha etkili bir şekilde yapmasına yardımcı olmak için tasarlanmış modern, kullanımı kolay satış gücü otomasyon yazılımı oluşturuyor. Merkezi San Francisco'da bulunan Zendesk ise Kuzey Amerika, Avrupa, Asya, Avustralya ve Güney Amerika'da 15 ofisi ile dünya çapında faaliyet göster

Zendesk, Base'in devam eden pazar büyümesine ve ürün geliştirmesine yatırım yapacak, mevcut müşterilere odaklanacak ve daha küçük, hızlı büyüyen satış ekipleri için ürünler sunacak. Böylelikle zaman içinde daha büyük kuruluşlara genişleyecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.