Mercedes'ten otonom ve elektrikli konsept model: Mercedes Vision Urbanetic

Mercedes'ten otonom ve elektrikli konsept model: Mercedes Vision Urbanetic

Sadece otomotiv endüstrisinin değil teknoloji dünyasının da en sıcak konularından biri olan sürücüsüz otomobillerle ilgili her geçen gün karşımıza yeni bir haber çıkıyor. Volvo‘nun tamamen otonom olan konsept aracı 360c'yi sizlere aktarmıştık. Bugün ise Mercedes, fütüristik konsept modeli olan Mercedes Vision Urbanetic'i duyurdu.

Mercedes Vision Urbanetic ile sürücüsüz otomobiller konusunda rakiplerinden çok daha farklı bir yol izleyen Mercedes, tek model ile iki farklı soruna çözüm olmaya hazırlanıyor. Sürücüsüz otomobillerin gelecekte hem şehir içi ulaşım hem de taşımacılık için kullanılması bekleniyor.

12 kişilik taşıma kapasitesi

Mercedes Vision Urbanetic'in en büyük avantajı ise modüler yapısı sayesinde hem şehir içi ulaşım hem de taşımacılık için kullanılabilmesi. Passenger ve Cargo olmak üzere iki farklı modüle sahip olan Mercedes Vision Urbanetic, Passenger modülü sayesinde aynı anda 12 kişiyi taşıyabiliyor.

Tamamen internete bağlı bir araç olacak olan Mercedes Vision Urbanetic, sahip olduğu yazılım sayesinde gelen talebe göre modüller arasında değişiklik yapacak.

Aracınız ile taşımacılık yapmanız gereken durumlarda ise Mercedes Vision Urbanetic'in Cargo modülünü kullanarak sürücüsüz bir kargo aracına kavuşmuş oluyorsunuz. Ana aracın herhangi bir modüle bağlı olmadan çalışabildiğini de ekleyelim. Mercedes Vision Urbanetic konsept modelinin tamamen elektrikli olarak tasarlandığını da belirtelim.

Mercedes'in kendini otomotiv firması olarak değil de ulaşım odağında servis sağlayıcı olarak belirtmesi ile dikkatimizi çeken lansmanı aşağıda izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.