Volvo'nun konsept otonom aracı 360c, dört teker üstünde uyku imkanı sağlıyor

Gelişen teknolojiyle birlikte otonom araçlar da günden güne hayatımızda yer edinmeye başlıyor. Volvo'nun tamamen otonom olan konsept aracı 360c, konforu ve teknolojiyi bir araya getiriyor. 
Volvo'nun konsept otonom aracı 360c, dört teker üstünde uyku imkanı sağlıyor

Gelişen teknolojiyle birlikte otonom araçlar da günden güne hayatımızda yer edinmeye başlıyor. Volvo'nun tamamen otonom olan konsept aracı 360c, konforu ve teknolojiyi bir araya getiriyor.

Volvo, gelecekteki seyahat için vizyonunu açıkladı. Bu vizyon, yolcuları için birçok amaca hizmet edecek ve en sonunda hava yolu seyahat endüstrisini yerle bir edecek şekilde açıklanıyor. Çünkü Volvo'nun konsept aracı 360c'de bir direksiyon simidi veya başka geleneksel kontrol araçları bulunmayacak. 360c konsepti sadece bir kavram olduğunu bu noktada belirtmemiz gerekiyor. Araç her ne kadar İsveç'te tanıtılmış olsa da henüz üretime geçileceğine dair herhangi bir bilgi bulunmuyor. Fakat 360c konsepti, 360c, Volvo'nun nereye yöneldiği hakkındaki düşüncelerini ve ipuçlarını anlamamıza yardımcı oluyor.

360c konsepti, otonom sürüş araçlarının dört potansiyel kullanımını gösteriyor: Uyku ortamı, mobil ofis, oturma odası ve eğlence alanı. Volvo Cars başkanı ve CEO'su Håkan Samuelsson, önümüzdeki yıllarda işlerin değişeceğini ve Volvo'nun sektörün değişmesine öncülük etmesi gerektiğini söylüyor. Samuelsson otonom sürüşün, güvenliğin bir sonraki adımını atmalarına izin vereceğini, aynı zamanda heyecan verici yeni iş modellerini açacağını ve tüketicilerin yapmak istedikleri şeyi gerçekleştirebilmek için otomobilde zaman geçirmelerine olanak sağlayacağını da sözlerine ekliyor.

Kavramın, Volvo'nun “kısa mesafeli hava yolculuğu için potansiyel olarak karlı bir rakip” olarak tanımladığı şeyi de temsil etmesi gerekiyor. Volvo, başlangıç ile varış noktası arasındaki mesafenin yaklaşık 300 kilometre olduğu kısa rotaların, “alternatif bir seyahat tarzıyla bozulmaya en uygun adaylar” olduğunu ileri sürüyor. Volvo, 360c araç filolarının tren gibi ulaşım araçlarını nasıl etkileyeceğine ise değinilmiyor.

Şirket ayrıca, otonom araçların diğer tüm yol kullanıcıları ile nasıl güvenli bir şekilde iletişim kurabildiği konusunda küresel bir standart önerisi sunuyor. Mühendislerin 360c için harici sesler, renkler, görseller ve hareketlerden oluşan aracın amacını diğer yol kullanıcılarına iletmek için bir sistem oluşturduklarını da belirtmemiz gerekiyor.

Volvo'nun yeni konsept aracı gelecek dönemde seri üretime geçer mi, bilinmez ama bundan sonra uçak biletlerinin eskiye kıyasla daha ucuz hale geleceğini ön görmek mümkün görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.