Samsung Galaxy Note 9 incelemesi

Samsung'un merakla beklenen yeni modeli olan Samsung Galaxy Note 9 incelemesi ile karşınızdayız. Note 8 modeline oldukça benzeyen Samsung Galaxy Note 9, mavi, mor ve siyah olmak üzere 3 farklı renk seçeneğine sahip.

Samsung'un amiral gemisi konumunda olan Samsung Galaxy Note 9 incelemesi ile karşınızdayız. Tasarım anlamında selefi olan Note 8 modeline oldukça benzeyen Samsung Galaxy Note 9, mavi, mor ve siyah olmak üzere 3 farklı renk seçeneğine sahip. Note 8 modeli ile kıyaslandığında parmak izi sensörünün yerinin değişmiş olması tasarım anlamında önemli bir avantaj.

201 gram ağırlığında 8.8 mm kalınlığında olan Galaxy Note 9, hem ön hem de arkada Gorilla Glass 5 ile korunuyor. Sahip olduğu IP68 sertifikası sayesinde suya ve toza karşı dayanıklı konumda olan Samsung Galaxy Note 9, 6,4 inçlik büyük bir ekran ile geliyor.

Super AMOLED bir panel kullanan Galaxy Note 9, 1440 x 2960 piksel çözünürlüğünde. 83,4 ekran gövde oranına sahip olan cihazın PPI değeri ise 516. Gücünü Samsung'un kendi üretimi olan Exynos 9810 Octa işlemcisinden alan Samsung Galaxy Note 9, 6 GB RAM - 128 GB dahili depolama ve 8 GB RAM - 512 GB dahili depolama olmak üzere iki farklı modele sahip.

512 GB'a kadar microSD kart desteği de sunan cihaz, Android 8.1 Oreo işletim sistemini kullanıyor. Samsung Galaxy S9 Plus ile benzer bir kamera deneyimi sunan Note 9, arka kısmında çift kamera kullanıyor. 12 megapiksellik iki kamera kullanan Note 9'un kameralarından biri f/2.4 diyafram açıklığına sahip.

Diğer kamera ise f/1.5 - 2.4 arasında değişebilen bir diyafram açıklığına sahip. Önde ise 8 megapiksellik 1440 piksel 30 fps video kaydı yapabilen bir kamera kullanılmış. Note ailesinin en önemli aksesuarı olan S Pen ise yeni özellikler kazandı. Bluetooth bağlantı teknolojisini kullanan S Pen, fotoğraf çekmekten tutun da bir sonraki şarkıya geçmeye kadar pek çok farklı işlem için kullanılabiliyor.

6 bin 500 TL'den 8 bin TL'ye

Pil konusunda iddialı bir model olan Samsung Galaxy Note 9, 4 bin mAh büyüklüğünde bir batarya kullanıyor. Hem hızlı hem de kablosuz şarj teknolojilerini destekleyen model, Samsung'un akıllı asistanı olan Bixby'e de sahip. Son olarak gelelim Note 9 modelinin fiyatına. İlk etapta 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolamaya sahip olan model ülkemizde 6 bin 500 TL fiyat etiketi ile satışa sunuldu. Fakat kısa süre önce Note 9 ailesine bir zam yapıldı ve 6 bin 500 TL olan modelin fiyatı 8 bin TL'ye çıktı.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.