Uber CEO'su Dara Khosrowshahi: Şehir taşımacılığı sektörünün Amazon'u olmak istiyoruz

Uber CEO'su Dara Khosrowshahi: Şehir taşımacılığı sektörünün Amazon'u olmak istiyoruz

Travis Kalanick'ten 1 yıl önce olaylı(!) bir şirket devrelarak Uber CEO koltuğuna oturan Dara Khosrowshahi, ABD'de düzenlenen teknoloji ve girişim dünyasına yönelik etkinlik Disrupt SF 2018'de sahne aldı.

Etkinliğin ikinci gününde konuşan CEO, şirketin uzun vadedeki planlarına kısaca değindi. Birçok pazarda tüketicinin araç çağırma uygulaması olarak tanıştığı Uber'in son yıllardaki yeni girişimleri olan bisiklet paylaşım ve e-scooter paylaşım servislerine de değinen Khosrowshahi, zamanı geldiğinde uçan taksileri de merkezlerine alacaklarını söyledi. Khosrowshahi, şirket olarak şehir taşımacılığı sektörünün Amazon'u olmak istediklerini paylaştı.

Hatırlayacağınız üzere Uber, geçtiğimiz Şubat ayında JUMP ile anlaşma yaparak Uber Bike by JUMP adlı hizmetini tanıtmıştı. Girişim, Nisan ayında ise yaklaşık 200 milyon dolar karşılığında Uber'e satılmıştı.

Uber'in diğer hizmetlerine de değinen Khosrowshahi, gelecekte  bisiklet paylaşımı hizmetlerinin şirket gelirlerinin en önemli oyuncularından biri olacağını söylerken, onu UberEat'in takip edeceğini belirtti. Şehir taşımacılığına odaklanan Uber CEO'su bundan 10 yıl sonra hedef kitlesindeki hiç kimsenin kendi otomobili ile seyahat etmeyeceğini umuyor.

Bu arada Uber'in kendi elektrikli scooterlarını üretmek için adım attığını duyuralım. Ancak şirketin Bird ve Lime gibi güçlü rakipleri olduğunu hatırlatmada da fayda var.

İş Bankası'nın katkılarıyla duyurduğumuz Disrupt SF 2018'den gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz. Etkinliğe yönelik hazırladığımız diğer yazılara ulaşmak için linki takip edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.