Kutu abonelik girişimi Muhiku tüm Türkiye'ye ulaşmayı hedefliyor

Kutu abonelik sistemi ile çalışan yeni girişim Muhiku, faaliyete geçtiği Mart 2018'den bu yana Türkiye'nin farklı 77 iline gönderim yapmaya başlamış. Hedefleri bu ay içerisinde Türkiye'nin tüm illerinden sipariş almayı başarabilmek.
Kutu abonelik girişimi Muhiku tüm Türkiye'ye ulaşmayı hedefliyor

Son dönemde yurt dışında oldukça popüler olan ve aylık abonelik sistemiyle çalışan kutu aboneliği girişimlerinin sayısı ülkemizde de hızla artıyor. Bunun son örneklerinden biri olan Muhiku, bu yılın Mart ayında faaliyetlerine başladı. "Mutluluk hissettiren hobi ve deneyim kutusu" adıyla yola çıkan girişim, abonelerine her ay farklı deneyimler yaşatmayı hedefliyor.

Muhiku aylık olarak müşterilerine gönderdiği kutularda çay, kahve, bakım ürünü, kitap gibi tüketim odaklı ürünlerin yanı sıra ev dekorasyon ürünü ya da deneyim konseptleri sunuyor. İşin en ilginç yanı ise sizin kutunun içeriğini asla bilmiyor olmanız. Dolayısıyla Muhiku size her ay aylık olarak düzenli alacağınız bir hediye kutusu yolluyor. Özellikle deneyim konsepti altında size yeni deneyimler de sunuyor. Örneğin çiçek yetiştirme, 3 boyutlu kalıp çıkarma, kendi mumunu yapma ya da heykel yapma gibi eğlenceli tecrübeler sunan bir hobi yanı da var. Muhiku sayesinde belki farkında olmadığınız bir alanda bu tarz hobileri de deneyimleme şansınız oluyor.

Girişim Haziran ayı itibariyle hediye kutusu gönderimlerini günü gününe yapmaya başlamış. Kısacası farklı modellerde olduğu gibi sipariş verdikten sonra belli bir süre ya da dönemi beklemenize gerek kalmıyor, arkadaşlarınız için acil hediye ihtiyacınız doğdunda bunu Muhiku aracılığıyla da karşılayabiliyorsunuz. Muhiku'nun Venüs ve Neptün olmak üzere 2 farklı kutu seçeneği mevcut. Bahsettiğimiz gibi bunun dışında bir de farklı hediye kutuları var. Girişimden aldığımız bilgilere göre Muhiku bu kutu seçeneklerinin sayısını önümüzdeki yıl 10'a yükseltmeyi hedefliyor.

Muhiku'nun kurucu ortaklarından Hamit Gürakar, Muhiku'nun ulaşmak istediği hedefin bir ekosistem yaratmak olduğunun altını çiziyor. Girişim yakın zamanda workshop, bağış kampanyaları ve sadakat programları olmak üzere kendi sosyal girişim yönünü de oluşturmayı istiyor. Bununla birlikte Muhiku sadece bireysel müşterilere değil, kurumsal müşterilere de hizmet vermeyi amaç edinmiş durumda. Böylece şirketler, örneğim tüm çalışanlarına yapacağı hediye organizasyonlarında Muhiku'dan destek alabilecek.

Muhiku oldukça genç bir girişim olmasına rağmen Ağustos sonu itibariyle Türkiye'nin 77 farklı iline gönderim yapmayı başlamış. Müşteri hizmetleri konusunda oldukça iddialı olan girişimin sonraki yakın gelecek hedefi ise Türkiye'nin her ilinden birer aboneye sahip olmak ve tüm illerden birer abone kazanmak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.