Ashton Kutcher, elektrikli scooter girişimlerinin yaygınlaşması gerektiğini düşünüyor

Ashton Kutcher, elektrikli scooter girişimlerinin yaygınlaşması gerektiğini düşünüyor

Türkiye saatiyle dün akşam başlayan TechCrunch Disrupt SF 2018 etkinliğinde, ünlü oyuncu Ashton Kutcher, kurucularından olduğu yatırım şirketi Sound Ventures'ın yatırımlarını anlatmak üzere sahnedeydi. Sound Ventures'ın kurucu ortağı Effie Epstein ile birlikte sahneye çıkan oyuncu, elektrikli scooter girişimi Bird'e yaptıkları yatırımdan bahsetti.

TechCrunch'ın sosyal medya hesaplarından paylaştığı videoya göz attığınızda, Ashton Kutcher'ın Bird yatırımıyla ilgili olarak ne kadar heyecanlı olduğunu görebiliyorsunuz. Arabalara hoşlanmadığını dile getiren Kutcher, her yere park edilmiş olan arabaların sokaklarda fazla yer kapladığını ve kişilerin bir yerden bi yere ulaşımını engellediğini sözlerine ekliyor.

Değerlemesi 2 milyar dolara ulaşan Bird gibi elektrikli scooter girişimleri daha fazla yaygınlaşırsa dünyanın olduğundan daha güzel bir hale geleceğinin altını çizen Ashton Kutcher, San Francisco yönetiminin bu konudaki tutumuna da sinirlendiğini belirtti. Ashton Kutcher, insanların trafik yüzünden sinirli olduğuna ama araçların bu denli fazla olmasından hiç şikayet etmediklerine de konuşmasında değindi.

Hemen hatırlatalım; San Francisco yönetimi uzunca bir süre şehirde, elektrikli bisiklet ve scooter girişimlerine izin vermemişti. Bu sebeple girişimler araçlarını San Francisco sokaklarından kaldırmak zorunda kalmıştı. Fakat yeni çıkan karara göre bu tür girişimlerin yeniden sokaklara döneceğini de belirtelim.

Bird ve Lime gibi elektrikli araç girişimlerinin sadece ABD'de değil, Avrupa'da da yaygınlaşmaya başladığını da söylemeden geçmeyelim.

Ashton Kutcher ve Effie Epstein'ın konuşmasının tamamını aşağıdan izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.