2 milyon dolar ödüllü sürücüsüz drone yarışması duyuruldu

Lockheed Martin ve Drone Racing League, 2 milyon dolar ödüllü sürücüsüz drone yarışmasını duyurdu.
2 milyon dolar ödüllü sürücüsüz drone yarışması duyuruldu

Son yılların en popüler teknolojik ürünlerinin başında yer alan dronelar her geçen yeni bir haber ile karşımıza çıkıyor. Techcrunch Disrupt SF 2018 etkinliğinde önemli bir sürpriz yapan Lockheed Martin ve Drone Racing League2 milyon dolar ödüllü sürücüsüz drone yarışmasını duyurdu.

Konuyla ilgili bir açıklama da yapan Lockheed Martin CTO'su Keoki Jackson, global drone yarışları düzenlemek için Drone Racing League ile uzun dönemli bir iş birliği yaptıklarını da dile getirdi. Tüm dünyadan öğrencileri ve drone meraklılarını bir araya getirmeyi hedefleyen Lockheed Martin ve Drone Racing League, drone meraklılarının Drone Racing League standartlarına uygun bir şekilde sürücüsüz olarak uçabilen yapay zeka programları geliştirmelerini amaçlıyor.

Sürücüsüz uçuş yeteneklerine sahip olan yapay zeka programlarını geliştiren takımlar Drone Racing League'in 2019 yılında düzenleyeceği yarışlara katılacak. Bu takımların insanlar tarafından kontrol edilen drone modelleri ile birlikte yarışacağını da ekleyelim.

İlk kazanana 200 bin dolar ödül

Toplamda 2 milyon doları aşkın ödül dağıtacak olan Lockheed Martin ve Drone Racing League, bir insan tarafından kontrol edilen droneu ilk yenen sürücüsüz drone takımına 200 bin dolar ödül verecek. Lockheed Martin'in yapay zeka ile sürücüsüz uçuş teknolojilerinin geliştirileceği AlphaPilot Innovation Challenge adında bir programı kullanıma sunduğunu da ekleyelim. Son olarak AlphaPilot Innovation Challenge programının partnerleri arasında Drone Racing League ve NVIDIA da yer alıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.