Fintech girişimi Funding Circle halka arzdan 386 milyon dolar bekliyor

Küçük ve orta ölçekli işletmelere kredi dağıtımı sağlayan İngiliz fintech girişimi, planladığı halka arzdan 386 milyon dolar elde etmeyi bekliyor. Funding Circle, yatırımcıların parasını kaynağa ihtiyacı olan işletmelere borç olarak dağıtan ve buradan para kazanan bir platform.
Fintech girişimi Funding Circle halka arzdan 386 milyon dolar bekliyor

Funding Circle 2010 yılında kurulan bir fintech girişimi, İngiltere'de faaliyetlerine başlayan şirket esasen bir P2P hizmet platformu. Kısacası yatırımcılardan topladığı kaynağı, paraya ihtiyacı olan küçük ve orta ölçekli işletmelere borç olarak veren bir platform. Bugüne kadarki performansı ile bir unicorn olmayı başarmış olarak girişim, kısa zamandaki başarısıyla da göz doldurmuş durumda. Şimdi ise planladıkları halka arz (IPO) neticesinde yaklaşık 300 milyon pound, yani 386 milyon dolar gelir elde etmeyi planlıyorlar.

Eğer işler Funding Circle'ın istediği gibi giderse girişimin değerinin 1,5 milyar pound olması bekleniyor. Bu da Funding Circle'ı bir unicorn olmaktan çok daha öteye taşımış oluyor. Funding Circle, getirdiği kredi modeliyle birlikte küçük ve orta ölçekli işletmelerin ilgisini çekiyor. Funding Circle yaptığı çalışmaların başarısı neticesinde bankaların da ilgisini çekmiş durumda. Her ne kadar bankacılık kredi sistemine rakip olsa da, bankalar bu tarz fintech girişimlerine destek sağlıyor.

Funding Circle kredi başvurusu, kredi değerlendirme gibi konuları değerlendirirken girişimlerin içerisinde bulunduğu durumdan bir girişim olarak daha iyi anlıyor, daha doğru kredi yönlendirmeleri gerçekleştiriyor ve girişimin tek işinin bu olması, yatırımcılara da güven veriyor. Yani bildiğimiz anlamda klasik banka kredisi yerine şirketler kaynak ihtiyaçlarını Funding Circle üzerinden karşılayabiliyor ve bu çoğu zaman daha mantıklı bir seçenek olarak ortaya çıkıyor. Bireysel yatırımcıların yanı sıra, kurumlar hatta bankalar bile paralarını Funding Circle'a emanet ederek buradan gelir elde edebiliyor.

Funding Circle bugün aralarında İngiltere, ABD, Almanya ve Hollanda'da olmak üzere on binlerce girişime destek sağlamış durumda. Girişimin şu ana kadar verdiği kredi tutarı 5 milyar pound'u aşmış durumda. Funding Circle ise kredi değerlendirme ve kredi başvurusu süreçlerini çözümleyerek, geri ödeme alındığında yatırımcılarına geri ödeme işlemlerini de gerçekleştiriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.